Nytårsstille

Hvis et komfur skal få et nervøst sammenbrud, vælger det normalt juleaften. Vi var ikke hjemme juleaften, så det ventede til i går. Det var lidt uheldigt, når vi stod der med hummer, laks og rejer og havde store gastronomiske ambitioner.

Heldigvis virkede ovnen, og vi fik dampet vores laksepakker og gjort tilbehøret færdigt efter tur på de to plader, der virkede på halv kraft. Det blev rigtig godt, selvom det var lidt bøvlet – og der er heldigvis garanti på komfuret endnu.

Fie klarede nytårsaften med bravour. Hun gøede noget af fyrværkeriet, men hun var ikke bange, og det nye gnaveben, hun fik i nytårsgave, var meget mere interessant end larmen udenfor i mørket. En stor del af nytårsaftensdag gik med at vente på godbidder… bortset fra en lille springtur på en times tid. Men det snakker vi ikke om, vel? Hmmmff.

Nu er der stille i og omkring Skivholme, bortset fra vinden, der rusker grene af træerne og hyler i skorstenene som en arrig djævel. Glimrende vejr til at drysse lidt omkring inde, kigge på blomsterne og vegetere.

Fie sover, og når hun vågner, skal vi ud og blæses lidt igennem, og så ind og drikke te i sofaen med det nye Isabellas. Første januar er en rigtig hyggedag, selvom man er lidt mat i sokkerne.

God første nytårsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Nytårsstille”

 1. Åh nej. Godt det lykkedes. Jeg husker en juleaften som barn, hvor strømmen gik i flere timer. Min mors hår strittede og hun jamrede helt vildt. Strømmen kom efter et par timer, men det ved man jo ikke, når man står der.
  Godt nytår.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det ville da også have været så tæt på en madkatastrofe som muligt. Julemiddagen er bare noget helt specielt – og den kan bare ikke rigtigt udsættes til næste dag.
   Hvordan blev jeres nytårsmad fra fiskemanden?
   Kh, Karen

   Like

   1. Forsinket kommentar: Det var lækker mad, helt sikkert (vores fiskemand har en kok ansat), men der er nu noget over selv at lave det. Vi plejer at planlægge i dagevis og lave omkring syv små retter i løbet af nytårsaftensdag, som vi så spiser i løbet af aftenen med sidste dessertskefuld kl. fem minutter i 12. Men i år var jeg syg, så vi tog den nemme version.

    Like

   2. Vi havde også store planer om at nyde aftenen og hygge os med madlavning det meste af dagen, men husbonden blev syg ligesom dig, så jeg tilbragte en stor del af nytårsaften med snuden i en bog, mens han og Fie sov 🙂 Det var ikke helt efter planen, men vi fik da både lavet maden og spist den – og jeg vækkede alle til 90 års fødselsdagen, så vi kunne komme ind i det nye år med ‘same procedure as always’.
    Kh, Karen

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: