Nytårsblomster og nytårstanker

Et nyt år fra midnat i morgen – ubrugt og fint endnu. Fuldt af muligheder. Som nyfalden sne, før sneploven kommer.

I år, hvor vi skal være hjemme nytårsaften, har jeg været ude og købe masser af hvide roser og nelliker – og nogle sjove, lysegrønne duske – som mos på en pind, men vist af nellikefamilien.

Mens Fie sov hentede jeg blomster, vaser og skåle ind i køkkenet og gik i gang.

Tanken var en symmetrisk rund blomsterdekoration i Old English skålen. Men mens man står og klipper og nipper, flyver tankerne gennem hovedet, og pludselig stod jeg ude på marken ved stendyngen og kiggede efter en rund sten.

Den ligger nu foran blomsterne som et symbol på jorden, på at jorden endnu engang har været hele vejen rundt, og at det er nytår igen.

Nytår giver anledning til så mange tanker. Som Lisbeth fra Ebeltoft skrev i går: Det er en lidt højtidelig fest og en anledning til at tænke fremad og bagud. Eller som Dronningen altid siger – tanker om året der gik, og året der kommer.

Vi har haft et både godt og skidt år. Det gælder nok for de fleste. Det var året, hvor vi for første gang i femten år ikke havde dyr i huset. Det var lidt underligt.

Det var et godt år med travlhed og den spændende rejse til USA. Med familie og gode venner. Med masser af sommersol – lidt for meget af det gode – og med en lidt adfærdsvanskelig hundehvalp, der har taget rigtig mange af vores kræfter.

Det nye år byder på specialisthjælp til Fie, så vi kan lære, hvad vi skal gøre, når hun får sine bideflip. Hun skal helt af med den uvane. Man kan jo ikke have en hund, der bider… Men det skal nu nok ordne sig.

Det byder også på omrokeringer i haven – skovhaven skal indrettes med mere tørketålende planter, og den gamle urtehave skal lægges an og plantes til som rigtig have.

I januar skal soveværelset males og nyindrettes – det trænger det til, og det glæder jeg mig til at komme i gang med. Nye farver, nye gardiner og puder. Der er også nogle møbler, der står og venter på kalkmaling og voks.

Der vil komme mange, nye bøger, der skal læses, og film, der skal ses – blandt andet ‘Ser du månen, Daniel’, som vist hele Skivholme skal se, nu hvor der blev optaget her i byen.

Der bliver hverdage og ferier, regnvejr og solskin, travlhed og ro.

Sikkert endnu et helt almindeligt år med godt og skidt – forhåbentlig mest godt. Sådan er år nemlig som regel, og sådan skal de nok også være.

Rigtig godt nytår!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

13 kommentarer til “Nytårsblomster og nytårstanker”

 1. Rigtig godt nytår til dig . Har læst hos dig og glædet mig over opskrifter og prøvet flere og somme tider grinet af den lille søde hund i har fået. Den har da givet liv i huset.

  Like

  1. Tak i lige måde, Jonna. Ja, hende Fie giver liv i huset – jeg bliver af og til helt forpustet. Nu har vi fået nogle gode øvelser, vi skal lave med hende, og jeg håber, det hjælper, så vi kan nå ind til hende i hendes lille forvirrede hvalpehjerne 🙂

   Like

 2. Kære Karen
  Tak for dig og din skønne blog.
  Jeg ønsker dig og dine kære et rigtigt godt nytår. Glæder mig til at følge med i 2019. Giv Fie et kæmpe vovsekram.

  Knus, Lone

  Like

 3. Herfra sendes de bedste ønsker om et rigtig godt nytår til dig og dine. Nyder dine beretninger og ikke mindst dine billeder. Det kan nu godt være Fie er “husets tyran”…men for pokker hun er køn. Der ligge et arbejde i at få hende ned på jorden, men det skal nok lykkes.

  Like

  1. Tak, Joan. Det skal nok lykkes 🙂 Det tror vi også på. Det er bare ikke let, og det er der jo heller ingen, der har lovet, det skal være. Men bare det, at hun bliver ældre, hjælper forhåbentlig også.
   Knus, Karen

   Like

 4. Ja, der skete meget, og tak for de mange indlæg om små og store hændelser. Jeg ser frem til at følge med igen næste år. Og jeg håber virkelig, I får god hjælp til Fie. Ofte skal man lige finde den der knap, der kan ændre sporet.
  Godt nytår.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: