Op til overfladen tredje juledag

Der er da ikke noget, der hedder tredje juledag, er der? Joooh, det er der da. Det er bare ikke en helligdag. Det er jul, indtil de tre vise mænd finder frem til Bethlehem den 6. januar. Først da er julen helt slut.

Det betyder nu ikke, at der ikke bliver ryddet op i vissent gran og dekorationer, der har set bedre dage. Glitter og guld er det også slut med. Det hører helligdagene til, synes jeg. Og jeg kan høre, at nisserne sidder ude på reolen og gaber. Jeg tror, de savner deres lune julekasse.

Det bliver ordnet i dag, hvor vi dukker ud af juletågerne. Hjemme igen hos os selv- med en træt og uregerlig hund, bunker af vasketøj og et hus, der trænger til en kærlig hånd.

Her mellem jul og nytår er der meget, der skal ordnes, så vi er klar til at sige velkommen til 2019. Men i de få dage, der er tilbage af 2018, vil vi også tage tid til at  brænde lysene ned i adventskransen,

til at få erstattet et par nedslidte juledekorationer med tulipaner

og til at lege lidt med julegaverne.

Det skal der være tid til, så hverdagen ikke rammer alt for hårdt og alt for hurtigt. Julen må gerne blive i huset og i os nogle dage endnu.

Rigtig god tredje juledag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Op til overfladen tredje juledag”

 1. Så snart jeg har rundet juleaften – og måske lige 1. og 2. juledag, så er jeg klar til at fjerne julepynten. Og jeg kan da slet ikke finde ud af at fejre nytår med julepynt, så til den tid er ALT væk.

  Like

  1. Hehe – jeg ser lige for mig, at du farer rundt i en Gertrud Sand skov af guirlander og rykker ned 😀
   Vores lysende stjerne i vinduet på førstesalen og adventskransen er ikke mere julede, end de kan bruges i hele den mørke tid, og det samme gælder dørkransen. Ren natur og måske mere vinterpynt end julepynt. Og julekrybberne får også lov at stå, for ellers kan de vise mænd ikke finde frem 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.