Julemusik

Hvad ville december være uden julemusik og julesange? Uden salmerne, uden de hyggelige gamle travere i radioen – og uden julekoncerterne?

Uden halleluja og den fattige kone, der sad i Lønstrup ville det da ikke blive jul sådan helt rigtigt. Og uden en smuk kirkekoncert med kor og lys ville det være en rigtig skidt december.

I går var vi til julekoncert. En meget smuk en af slagsen med koret Collegium Vocale.

Det var i form af det, man kalder ‘De ni læsninger’. En vekslen mellem korsang, fællessang og oplæsning af nogle af bibelens højdepunkter: Skabelsen, syndefaldet, Mariæ bebudelse og til sidst – for det er jo jul – det lille Jesusbarns ankomst til verden og hyrderne på marken.

Det er en gammel engelsk tradition, der har spredt sig i de senere år. En meget smuk og stemningsfuld tradition.

Koret Collegium Vocale synger som engle – blidt og følsomt, voldsomt og kraftfuldt og så klokkeklart, at man bliver rørt helt ind i det inderste hjertekammer. Du kan få en smagsprøve her på Youtube.

Hold øje i lokalaviserne. Måske kommer de også til en kirke nær dig? For så er det bare med at komme af sted. I det hele taget er december fuld af koncerter i kirkerne over hele landet. Og de er oftest gratis.

Det er vidunderligt at sætte sig der på bænken, slippe julejaget og bare lytte til musikken – kendt og ny, der fylder de gamle hvælvinger, hvor så mange har siddet og lyttet i så mange år. Det giver fred i sindet.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Julemusik”

  1. Julen er på alle måder traditioner og stemninger, og lyd og musik vigtige minder for os hver især. Hvadenten det er salmer eller ‘Jul det er cool’… Her bliver det jul, når Bent finder alle de gamle travere frem på en stribe helt umoderne CD’ere, vi har 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: