Miniaturekunst på til og fra kort

Sammen med en lille flok tidligere kolleger fra mit gamle arbejde er jeg hvert år på tur til julemarkedet i Ridehuset i Aarhus. Endnu en dejlig tradition i traditionernes måned. I de senere år har jeg købt vores til og fra kort på julemarkedet.

De er håndlavede, med små malerier eller/og stofdecoupage, og de er noget så yndige.

Bittesmå malerier, man kunne ønske sig en lillebitte ramme til. Måske til væggen i et dukkehus? Hvis man havde sådan et…

Tidligere har jeg selv lavet til og fra kort, og de var da også kønne. Men slet, slet ikke på det niveau. Så længe den dygtige maler stadig maler og sælger de små kort (der bliver solgt til en urimeligt lav pris), vil jeg købe dem på julemarkedet. De er næsten en gave i sig selv.

Især er jeg glad for dem med fugle på grene.

Men de små blomstermalerier er heller ikke til at stå for.

Jeg må indrømme, at jeg ikke sætter dem på alle gaverne. Kun til voksne, der vil kunne påskønne dem. Børn i ‘riv og flå’-alderen får noget med glimmerkugler og julemænd – gerne pakket ind i Fætter BR papir.

Smag og behag er jo, som vi alle ved, forskellig i forskellige aldre, og man skal ikke forvente af ret mange seksårige, at de har en veludviklet sans for miniaturekunst.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

6 kommentarer til “Miniaturekunst på til og fra kort”

 1. Hvor er de yndige! Dem ville jeg også købe hvis jeg kunne komme i nærheden af dem! Kanske jeg er så heldig at kunstneren har en hjemmeside hvor man kan bestille … Jeg vil prøve at google 🙂
  Kh Nana

  Like

  1. Jeg har prøvet at kigge på udstillerlisten, men hun står der ikke. Jeg tvivler på, at hun har en hjemmeside. Hun er en ældre kvinde, der bare har stået der hvert år, når vi har været der – og hun er vildt dygtig.
   Kh, Karen

   Like

 2. Hej
  Sikke smukke kort. Min 6-årige ville elske dem, men børn er også meget forskellige.😃
  Gid jeg havde mulighed for at tage i Ridehuset hvert år. Det er 9 år siden jwg var der sidst på barsel med barnevogn.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.