Der skal også være kønt på arbejdet

Igen i år har jeg lavet tre, meget forskellige, store dekorationer til arbejdet. En til frokoststuen, en til mødelokalet og en i vinduet for enden af gangen.

Den for enden af gangen er en opstilling med potter og lys. En buket med grønt og bark, pyntet med små, hvide hjerter,

en lille julestedsegrøn og bogtræet, jeg lavede for snart mange år siden. Lysene er kunstige fyrfadslys og en lille lyskæde. Vi må jo sikre os, at vi ikke får futtet de ærværdige universitetsbygninger af. Det ville næppe være karrierefremmende.

I mødelokalet er der igen en lang og smal dekoration. Man skal jo kunne se hinanden over bordet, og der skal være plads til mapper og andet grej.

De hvide kogler fandt jeg i Netto. De er så store, at de sagtens kan gøre det ud for lys.

I frokoststuen står en stor, rund dekoration i en skål på fod.

Den er ligesom de andre primært lavet af naturmaterialer. Dem har man jo lige ved hånden, og det er som i sangen:

Juletræet på besøg
hilser os fra eg og bøg
med besked derude fra,
at det lysner dag for dag….

Det vender jo om ganske få uger. Solhvervet nærmer sig. Juledekorationer, der minder om skovbunden i en eventyrskov, er netop sådan en besked derude fra. Det er nok derfor, jeg er så glad for dem.

Set ovenfra er der masser af detaljer, man kan kigge på, mens man spiser sin madpakke.

Det hygger med jul på arbejdet. Der tilbringer man så mange timer, at det næsten er en pligt til at gøre det rart at være der – og ikke kun i juletiden.

Jeg ved godt, at drengene derinde måske hellere så en kasse juleøl på bordet som julepynt, men egentlig tror jeg, de påskønner, at der bliver gjort lidt stads af sæsonen.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Der skal også være kønt på arbejdet”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: