Enkel pynt

Lidt enkelhed skal der også til. Det både fremhæver og dæmper det overdådige – det maksimalistiske – der præger dekorationerne i år.

Derfor er jeg også så glad for, at jeg i efteråret fik et af de gyldne stativer, der passer til julelysholderne fra Georg Jensen (ikke reklame – bare info). Det er så enkelt, som det kan blive. 

Og med det kan man nyde de kønne lysholdere hele julemåneden og ikke kun på træet juleaften. Det er da næsten synd at have samlet lysholdere i årevis og så kun se dem én aften om året?

Sat sammen med en hurtig, lille buket af grønt giver det ro til øjnene.

Pynt skal der til, men der skal også være ro – og harmoni.

Der kommer mere og mere julepynt frem hver dag, og hverdagspynten bliver pakket ned til efter nytår. Orkidevinduet har fået en lyskæde.

Og den lille krukke i fattigmandssølv har også fået nye batterier i sin minilyskæde.

Der er ingen nisser endnu. Mine to drillenisser er stadig lidt søvnige, siger de, og de vågner først rigtigt, når julen virkelig står for døren.

Det med adventstid er ikke noget for nisser. Overtro kalder de det hånligt. Men de er nu stadig glade for at høre historien om hyrderne på marken, og den skal de nok få igen i år. For december måned er den måned, hvor man skal huske at holde traditionerne i hævd.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Enkel pynt”

 1. Kære Karen

  Midt på MIT spisebord står der sådan et gyldent stativ. Det har jeg lige foræret mig selv i adventsgave – det var på tilbud!!! Det er pyntet med de 2 små, gyldne stjerner, som jeg fik til menighedsrådets julekomsammen. 2 små nisser har hængt deres gynger op på det, for de kunne se, at det kunne fungere som gyngestativ. Lysene venter lidt endnu. Det fik jeg lige lyst til at fortælle dig. Jeg har haft “min” lille, hvide malteserhund “Nanok” i pleje i næsten 14 dage. Den er meget rolig, men alligevel blev jeg ekstra træt, så hvem tror du, der er bagefter? Det er jeg bare bedøvende ligeglad med. Jeg fik gået ture hver dag, og der var en at nusse, og en, der var glad, når jeg kom hjem. I dag skinner solen, og snart har vi solhverv, så det skal nok gå alt sammen.

  Kærlig hilsen Eva

  Virusfri. http://www.avg.com

  Den ons. 5. dec. 2018 kl. 09.04 skrev Dalsgaard i Skivholme :

  > Karen Engell Dalsgaard posted: “Lidt enkelhed skal der også til. Det både > fremhæver og dæmper det overdådige – det maksimalistiske. Derfor er jeg > også så glad for, at jeg i efteråret fik et af de gyldne stativer, der > passer til julelysholderne fra Georg Jensen (ikke reklame – bar” >

  Like

  1. Selvfølgelig skal det da nok gå alt sammen, Eva 🙂 Og det har da været så hyggeligt for både dig og Nanok at have hinanden i de 14 dage.
   Det er altså sådan en god ide med det stativ – jeg er også så glad for mig.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: