Syv minutter til december

Der er kun syv minutter til december nu – cirka. Det er tid til julepynt, til dekorationer, til julefrokoster og adventshygge. Lysene er sat op i pavillonen og på efeusøjlen foran køkkenvinduet.

De små lys ligner Disney-lys. Med strålekrans, når man kommer tæt nok på.

I eftermiddagens halvmørke ser man dem måske ikke så tydeligt.

Men når mørket falder på, lyser de stærkt og klart. Jeg elsker at komme kørende ned ad vejen og se lysene i haven – og endnu mere lysene i vinduerne, der betyder, at husbonden og Fie er hjemme og venter på mig.

Når jeg går ind gennem indkørslen, er det pavillonens lys, der fanger blikket. De verdensberømte lys.

En aften her i ugen skal kasserne med jul ned fra loftet, og i søndags fik jeg startet på adventskransen.

Det er ikke så let at gå helt i pynte-mode, når man får hjælp af en ni måneder gammel hund. Men hun var nu dygtig og lod mig lime kogler omkring oasiskransen næsten i fred.

Det var ret flot, når man tænker på, at hun har nedlagt kogler, fra hun var helt lille, og er ret dygtig til det.

Nu skal mellemrummet mellem de to koglekranse fyldes ud med grønt fra haven, kviste, vindheks og nogle små, rustne metalstjerner, jeg har købt. Ideen til kransen fik jeg på kurset hos Bonderosen sidste år. Lysene skal være helt hvide, og jeg skal derfor på udkig efter noget lyst udover vindheks, der kan bryde det brune og grønne og kæde krans og lys sammen til en helhed.

Det bliver sidst på ugen, hvor jeg også skal lave dekorationer til arbejdet.

De skal være anderledes end sidste år – men stadig rigtig julede. En dejlig udfordring.

Min ‘julepyntearbejdsdag’ er vist nok den bedste arbejdsdag i hele året…

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Syv minutter til december”

 1. Det er nemlig den bedste dag hele året, når der skal pyntes op. jeg fordobler så glæden, da jeg altid gør det over flere dage. Jeg starter også allerede i november, for allerede et par dage efter jul, ryger det hele ned igen. Der skal være rent og let til nytårsaften. Sådan har jeg næsten altid gjort.
  Det ser godt ud med alle de kogler, og Fie er da så dygtig at hun sådan kan nedlægge dem på stribe 😉
  Hyggeligt indlæg kære Karen.
  Rigtig god aften

  Knus, Lone

  Like

 2. Hvor bliver det smukt med alle koglerne.

  Du kan jo eventuelt bruge “hønsefod” med bagsiden opad og/eller blade fra sølvpoppel 😄

  Jeg har også været i gang med lyskæderne ude, men alt det indendørs er der ikke styr på.
  Der er heldigvis stadig dage at løbe på ⭐️

  Like

  1. Ja, det er der da – jeg står bare lidt og hopper, fordi jeg glæder mig sådan til at komme i gang og ikke vil gå i gang for tidligt 🙂 Hønsefod er en rigtig god ide. Sølvpoppel har vi ikke lige i nærheden, men de blade er altså noget så kønne 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.