Rosenhækkens første Mariebær

Det var i marts ’17, vi plantede en hæk af multiflora roser mellem pavillonen og køkkenhaven. I år blomstrede de for første gang, og i år har jeg kunnet plukke en lille buket Mariebær – de små, søde og holdbare hyben.

Der er slet ikke til store dekorationer og kranse – endnu. Det kommer der, men selvfølgelig tager det den tid, det nu skal tage.

Det er livskraftige buske, der går fra pind til busk i løbet af kort tid.

Vi købte et bundt med 25 stk – 25 pinde, og nu har vi en tæt række rosenbuske, der år for år vil give flere og flere hyben. Roserne er også kønne, når de blomstrer.

De passer godt til det halvvilde miljø, de står i. Og de små hyben passer godt til det ikke spor vilde miljø inde i stuen.

Der blev kun til en lille mælkekande fuld i år. Det bliver spændende at se, hvor mange der kommer næste år. Det er jo ikke så tosset at blive selvforsynende med Mariebær.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Rosenhækkens første Mariebær”

 1. Der stod en i min have, da vi overtog den. Den bredte sig voldsomt, så til sidst fjernede vi den. Der er kommet meget andet skønt ind i min have i stedet. Den er helt sikkert god som hæk.
  Kh Lisbeth

  Like

 2. Kære Karen
  Det er en af mine yndlingsroser. Både blomst og hyben er så utroligt smukke, og egentlig også planten, fordi den laver sådan en pæn, naturlig busk. Det bliver megasmukt flere gange om året – i mange år. Og dejlig buket. Den kan holde i flere år – men du har jo let adgang til nye.
  Vi har også plantet barrodsplanter i sommerhuset. De gror tit meget bedre end alle dem i potter.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: