Opskrifter med græskar – især hokkaido

Lige nu ligger der stakkevis af Hokkaido i supermarkeder og hos grønthandlerne, og de smukke, orange græskar er svære at gå forbi.

Picture1

Især når man får dem til næsten ingen penge. Her er en række opskrifter til inspiration til mad med de smukke Hokkaido.

Hokkaido er et mere tørt græskar end de fleste andre. Det skal man lige huske at justere for, hvis man bruger andre slags græskar i hokkaidoopskrifter.

Hokkaido – en varm og krydret suppe

Billede1

Fyldt hokkaido med krydret svinekød og valnødder

Billede2

Fint skal det være: Græskartournedos

Billede1

Græskarbrød – en kage

Billede4

Syltet hokkaido med chili og ingefær

Billede5

Hokkaido- og æblerøsti

Picture3

Pasta med hokkaido og salvie – og lidt æblekrydret kylling.

Billede3

Man kan selvfølgelig også bare skære dem i både, pensle dem med olie, krydre efter lyst og smag og så bage dem i ovnen i en 20 minutters tid, til de er møre.

Og man kan bruge dem – bagte eller kogte – i rodfrugtmosen. Eller til pynt i efterårsdekorationer både inde og ude for nu at gå over i en helt anden boldgade. Der er faktisk mange ting, man kan gøre med en Hokkaido – hvis den da ikke er ved at være brugt op?

Billede1

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Opskrifter med græskar – især hokkaido”

  1. Græskarsuppe er også et hit her i huset. Ellers har jeg ikke brugt det til noget, men det skal jeg sandelig til, kan jeg se. Det fyldte græskar er da bare så smukt. Og kage og røsti og… og…
    God solfyldt weekend
    Kh Lisbeth

    Like

  2. Jeg lavede Hokkaido græskar suppe til mine Kulsvier kollegaer og selv om jeg dryssede godt med den glemte Grøntsag faldt den hos en del ikke i god jord

    Like

Der er lukket for kommentarer.