En stille formiddag i oktober

Det er lørdag. Og det er vindstille. Vinden, der kan suse, brage og hyle, holder weekend. Først når der slet ingen vind er, mærker man, hvor meget vindstille virkelig betyder stille derude. Det er helt vidunderligt vejr til at gå en tur.

En efterårstur over til skoven og rundt i haven.

Bladene er begyndt at blive røde og gule – både i haven

og i skoven.

Der er stadig masser af årstidsforvirrede blomster i haven. Ranunkelbusken tror virkelig, det er maj. Bare den ikke bruger al sit krudt nu…

Pileurten, tæppepileurten, den som var helt visnet ned i juli, står frodig og blomstrende nu.

Nyt grønt har dækket de visne, brune blade, og den har masser af blomster. I det hele taget er det overvældende, hvordan alting er kommet igen efter den lange, tørre sommer. Græsset er vel vokset en halv meters penge, siden vi fik den første regn.

Det viser naturens evne til at overleve på trods af vores dommedagsprofetier, og det kan vi kun være taknemmelige for.

Og jeg er i hvert fald også taknemmelig for en stille lørdag, hvor man kan hvile ørerne lidt, mens Fie sover sødt i sit højtelskede, trygge hundebur, og støvsugeren er slukket for en stund, mens jeg napper lidt computertid.

Rigtig god weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “En stille formiddag i oktober”

    1. Ja, det har da været den meste fantastiske søndag – og så har jeg været til et indendørs arrangement det meste af dagen – lidt snyd 🙂 Det er nemlig helt utroligt, så meget der er blevet årstidsforvirret i år – det er den tørre sommer, der har givet dem eksistentiel angst 😀

      Like

Der er lukket for kommentarer.