Roser i september

Stormen Carl, der vist hedder Knud, er på vej, selvom de sagde, han hellere ville til Sydnorge. Det blæser voldsomt op nu, og himlen har den der gustne uvejrsfarve. Men inde i blomsterhaven er der stadig læ – og roser.

Når vi når ind i september, er jeg særligt glad for, vi har mange af de længeblomstrende roser i haven. De fleste er kommet til uden nogen egentlig plan, men de er ligeså stille vokset sammen med haven, der hvor der er plads, og det var måske også planen i virkeligheden?

Coral Dawn er tre år gammel, og i år har den virkelig fået fat. Selvom bladene er begyndt at gulne, blomstrer den troligt videre, og der er stadig knopper.

Den store rose uden navn, jeg købte for snart 15 år siden som en lille bitte potterose, fylder i både højden og bredden. Den var det første, der landede i bedet dengang.

Den giver ikke op, før frosten svider de sidste knopper og blomster. Sådan er det også med den lave buskrose, der har blomstret så forrygende hele sommeren.

De vilde roser i hegnet har en fin, lille efterblomstring.

Det er da dejligt, når noget af sommeren kan trækkes med ind i efteråret.

Jeg håber, Knude-Carl ikke vælter for meget omkring på det hele. De første regndråber slår nu mod ruden, og jeg tror, det er en god dag at slutte tidligt med arbejdet, lade weekenden sænke sig og gå ned og se, om ikke der er en god bog, der trænger til at blive læst.

Rigtig god weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Roser i september”

 1. Carl-Knud var ikke så slem her. Måske det var lille-fætteren Viggo. Vi fik bare en passende mængde regn (Troels), hvilket passede mine nyplantede stauder og buske særdeles godt. Håber, dine roser klarede det 🙂

  Like

 2. Fine roser, dejligt med en ekstra blomstring – det var nu ikke Carl men Knud, vi skulle have besøg af. Så slemt som annonceret blev det ikke her hos os midt i havet.
  God weekend

  Like

  1. Heldigt nok. Ja, de storme. Jeg var da sikker på, den hed Carl, den her – men pyt. Det er lidt latterligt med de navne under alle omstændigheder. Støvregnen Troels 😀
   Go’weekend til jer på øen i midten 🙂

   Like

 3. Den vejrudsigt kom ikke til at holde stik. Hernede lidt uden for Sønderborg er vejret blevet helt vild i varmen på ganske kort tid – det er godt, håret sidder fast i den ene ende i dag.
  Også god weekend til jer, Karen!

  Like

   1. Ja, det med håret var sandelig godt fundet på og også med de hule huse; det har været rigtigt hygge-inde-vejr.

    Like

Der er lukket for kommentarer.