Nyt køkkengulv – fase 1

Vi skal have nyt køkkengulv. Det gamle vinylgulv var slidt, men det var sådan set brugbart nok. Indtil Fie fik fat i et hjørne af slidlaget, der hvor der var et lille hul. I løbet af en nat blev det meget aktuelt med et nyt køkkengulv.

Før man kan lægge nyt vinyl på, skal der ryddes op, og alle møbler skal ud af køkkenet.

Det har jeg været i gang med her til morgen.

Hvor kan der være meget i sådan en køkkenreol. Det tager lang tid at tømme den, for man falder over ting og sager, der bare var sat ind på hylden, fordi man ikke lige vidste, hvor man ellers skulle gøre af dem.

Sange fra fødselsdage. Julekort. Opskrifter. Et par pakker med kønne papirservietter. En kalender fra 2015 med smukke billeder. Kogebøger, man ikke har haft ude, siden reolen sidst skulle gøres ren – og så dimser. Dimser som en røgalarm uden batterier, mønter fra ferier i små skåle og en hel masse andet, der som drivgods er endt i køkkenreolen.

Kagedåser og kurven med lys. Jamen, man skulle da næsten tro, det var et helt garderobeskab i fuld højde, jeg havde tømt.

I morgen bliver gulvet lagt på – et smukt, lysegråt et – og jeg lover højt og helligt, at det ikke bliver det hele, der kommer tilbage i reolen igen.

Herefter skal reolen være ordentlig, og kun nyttige eller pæne ting må ende på den. Det siger jeg i hvert fald nu. Spørg mig om et halvt år, hvordan der så ser ud? Tja… I de flest hjem er der steder, hvor drivgodset ender. Jeg lover derfor højt og helligt, at jeg i hvert fald vil prøve.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Nyt køkkengulv – fase 1”

 1. Tak til Fie ellers havde vi vel ikke fået denne skønne historie med hvad køkkenreolen gemte. Lykke til med det nye gulv . Hygge herfra

  Like

  1. 🙂 Det er sjovt nok, at jo flere små hverdagshistorier, man fortæller, jo flere kommer man på. Der er en historie i næsten alt. Når jeg kommer hjem i dag, er det nye gulv lagt på – og så skal jeg til at putte ting tilbage i køkkenet 🙂 Knus, Karen

   Like

 2. ja det er de små glæder man har, når man ejer en styks aktiv Hundebarn
  intet er 100% sikker for de små firebenede pelsklædte Skattebasser
  vores åd et uerstatteligt strikketøj som ovenikøbet var lukket og låst i en Håndtaske

  Like

  1. Det gør hun. Hun er den smukkeste lille hund, man kan tænke sig. Men hun er noget af en krudtmås, og hun laver en del ravage. Så jo – jeg tror, det er hende. Jeg ved, det ikke er mig, og jeg tror, jeg ville have opdaget det, hvis husbonden havde sneget sig ned i køkkenet i nattens løb for at gnave gulvet i stykker 😀

   Like

 3. Hvor ser Fie sød ud og ja tror alle har steder hvor alt det vi ikke lige ved hvor skal være ender. Kender så godt til med at nu skal der være orden men sjovt nok ender det der igen.
  Bliver da dejligt med ny gulv.

  Like

  1. Det bliver rigtig dejligt med et nyt gulv, og jeg kan ikke rigtig blive sur på Fie over det. Kun en lille smule desperat over, at hun gnaver i alt, selvom hun faktisk har fået sine voksentænder… 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: