Nu hvor dag og nat er næsten lige lange

Der er ikke lang tid til jævndøgn, hvor dag og nat er lige lange. Det forvirrer nogle af planterne derude. De ved ikke, om det er forår eller efterår.

Vores tidlige rododendron plejer at få en lille blomstring her i september, og det gør de også i år. Lavendlerne gør det samme, og i ranunkelbusken ser man også enkelte gule duske.

Et par af fuglene i haven er også blevet lidt forvirrede og sender en trille ud i en grå fredag morgen, hvor vi venter på regnen.

September er en brydningstid, der indeholder både sommer og efterår. Nogle planter blomstrer endnu. Pilgrim rosen for eksempel.

Og den skønne orientalske pileurt, Kiss me over the garden gate.

Andre er først lige kommet i gang og hilser det tidlige efterår med farvepragt. Det er høstasters og alle georginerne. Dem har vi glæde af længe endnu.

Og så er der dem, der takker af med ynde og smukt efterårsløv. Den smukke Azalea, jeg fik i Rhododendron-Haven i foråret,

har vist sig at få det smukkeste efterårsløv.

På den måde giver den da dobbelt glæde. Jeg har holdt liv i den her i sommer ved at beholde den i den store potte, den kom i. Det var lettere at vande en potte end hele haven… Nu kommer den ud i jorden, og ved dens fødder vil jeg sætte en masse, dejlige forårsløg. For nu er det, vi skal forberede næste års blomster.

Faktisk kan jeg rigtig godt lide september.

Rigtig god weekend!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Nu hvor dag og nat er næsten lige lange”

  1. – og så kunne jeg forestille mig at falde i søvn til “Septembers himmel er så blå” oven på en god dag.

    Like

Der er lukket for kommentarer.