Plantemåned forude

Det er snart september. Det er ikke til at tro, at det er gået så hurtigt, men det er det. September er sådan en dejlig måned. Blå himmel, rødmende æbler, hyben i hækken… Og så er det den bedste plantemåned.

Efter besøget i Claus Dalbys have i lørdags har jeg – igen – en lang ønskeseddel. Først og fremmest ønsker jeg mig snebynke. Og flere af dem.

Der skal et par stykker i staudebedene i blomsterhaven, og der skal også nogle ud i skovhaven. I det hele taget skal jeg have nogle flere hvide stauder…

Den her næsten selvlysende blomst – som jeg ikke kender navnet på (ved du det? Så fortæl mig det) – skal der også nogle stykker af i staudebedene.

Jeg skal have fundet ud af, hvad den her yndige og lette lille sag er for en, så jeg kan have den i potter til næste sommer.

Og så skal der lægges løg. Både alle dem, jeg har gemt fra forårets løgplanter købt i potter, og nye tulipaner.

Der skal også flere City of Harlem hyacinter i bedene. Den lysegule farve er så dejlig, fin og ren.

Og så skal der ryddes op. Krukkerne derude skal have lyng, asters og chrysantemumser, og bedene skal gennemrenses for ukrudt. Selvsåede digitalis skal flyttes fra mellem fliserne til bedene.

Og andre selvsåede skal enten pottes eller flyttes.

September er en travl måned i haven, og september er en dejlig måned at være ude i – ude i haven, i skoven, på tingfindertur i hegnet og meget, meget mere.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

8 kommentarer til “Plantemåned forude”

 1. Yep Staude købe og Bytte tid
  Fik lige lidt inspiration til jeg ikke vidste jeg ikke kunne undvære😇😃😇

  Like

 2. Den rosa blomst du efterlyser ligner meget en Physostegia virginiana (drejeblomst) , men jeg er ikke sikker. Ja blå himmel og nye drømme det er bare dejligt. Det er sjovt at man kan få behov for så mange ting ved at se hvordan andre gør det. Snebynke har jeg ikke, så den skriver jeg lige på listen . Jeg har efter inspiration fra Fru Pedersens have, begyndt at samle på blomster i farve grupper. og har i år fået flere hvide blomster. Lykke til med dine planer for september i haven.

  Like

  1. Hej Leila,
   Det ser ud til, at det er Kattehale – Lythrum Salicaria. Den må jeg se at få fundet. Ja, Fru Pedersen inspirerer os allesammen. Trist, at der ikke blive nogen julehave i år, men så må vi bare nærlæse de gamle blogindlæg igen.
   Mange hilsener, Karen

   Like

   1. Staudemarken har kattehalen, har selv købt den der.
    Den hvide er en “ mexicansk bakkestjerne” Erigeron Karvinskianus, har den og den er så sød og nem!

    Like

Der er lukket for kommentarer.