Augusthaven

Her i anden halvdel af august ligner meget af vores have en efterårshave – alt for tidligt. Tørken fik mange træer til at begynde at smide bladene allerede i juli, og græsplænernes bare pletter efter vinterens muldvarpeskud blev aldrig dækket af nyt græs. Det ser faktisk lidt miserabelt ud.

Der er ikke andet for end at udvikle selektivt syn. Se på farvespillet i hortensiablomsterne, når de falmer.

Duehoved, der er ved at springe ud.

En lille efternøler hos de hvide kongelys.

Roserne, der bliver ved med at blomstre.

Og selvfølgelig inde i drivhuset,

der er fyldt med tomater – mørke, røde og gule.

Og chilifrugter. Både aflange grønne og gule og runde, røde chilifrugter. De runde kan bruges til at lave de lækre syltede chilifrugter med friskost – dem, der er så dyre at købe.

Så selvom haven bestemt ikke er på toppen i år, er der alligevel meget at glæde sig over – især hvis man ikke leder efter den totale fuldkommenhed, men kan nøjes med den i glimt.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Augusthaven”

 1. Er det ikke bare skønt at der stadig er ting at glædes over i haven.
  De smukke blomster og dit hvide kongelys. Sådan et må jeg vist eje.
  Du gav mig da lige en ide med chilien.

  Sov dejligt
  Charlotte

  Like

 2. Jeg har også de chili til at lave med ost efter din opskrift glæder mig til at lave dem. Måske du også har en måde at sylte jeg har mange små gule de hedder hot lemon chili styrke 8 ja var blot en jeg fik fat i . Elsker at prøve nye opskrifter men ved ikke så meget om chili.
  Min altan er heller ikke så pæn som den plejer. Så er gået lidt stærkt med blomster i år.
  Men pyt efterår når det kommer er også dejlig.

  Like

  1. Hej Jonna,
   Du kan bruge den samme lage til at sylte de gule. Men ellers skulle du unde dig selv en halv times tid inde på vivischili.dk. Hun har så mange lækre opskrifter – alle med chili.
   Knus, Karen

   Like

 3. Min ene blåregn har slet ikke kunnet finde ud af det i år; den blomstrer nu for tredje gang – men tak for det.

  Like

 4. Kære Karen
  Ja, i år har virkelig været en god træning i at fokusere på smukke detaljer, for helheden har godt nok været noget sølle. Hvor er det nogle flotte, røde chilier, du har. Og chili med ost er da bare det lækreste. Skønt, at du kan lave dem selv.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Ekstremt vejr af en eller anden slags passer slet ikke til vores haver. De vil have både vand, sol, varme og kølighed. Vi må hellere minde vejrguderne om, at vi bor i en tempereret zone 😀
   Du skal prøve chilierne – de kan også laves i grønne jalapeno – og de smager præcis som dem, man køber – af de bedste slags.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.