Skuffet over Booking.com

I de seneste fem år har jeg været listet hos Booking.com for at leje værelserne i vores B&B ud. Der er, som du sikkert ved, kun to værelser. Men… det er via nettet, folk finder overnatning, og man må være på nettet, hvis man da ikke har strøgtrafik. Det har vi ikke.

Det er da også gået ok, selvom der har været ting, jeg var utilfreds med hos Booking.com. Blandt andet, at man ikke kunne afvise bookinger, hvis man ikke lige havde fået blokeret datoen i kalenderen.

Men i år gik det  helt galt. Jeg fik en strøm af decideret falske bookinger. Bookinger, hvor navnet var et normalt engelsk eller amerikansk navn, men hvor adressen var falsk, og telefonnummeret tilhørte en sagesløs person i England.

Der var flere dage, hvor vi havde gjort alt klar, og hvor der så bare ikke dukkede nogen op.

Jeg klagede, men jeg fik at vide, at ‘en fejl’ i telefonnummer eller adresse ikke var grund til aflysning af bookingen. Jeg skulle vente og se, om de kom, og så kunne jeg melde dem som udeblevne.

Efterhånden tjekkede jeg alle telefonnumre og adresser, og halvdelen var falske. Imens stod mine værelser som optaget hos Booking.com og tomme herhjemme.

Jeg havde svært ved at se, hvad svindlerne kunne få ud af det, men det viste sig, at de havde fundet et smuthul hos Booking.com, hvor de kunne få nogle penge ud af firmaet. Spørg mig ikke, hvordan det virker, for det ved jeg ikke.

Til sidst gav jeg op. Jeg har nu blokeret alle ledige dage i kalenderen hos Booking.com, og når denne periode er overstået, vil jeg næppe fortsætte hos dem. Jeg er udover at være på Bedandbreakfastguiden.dk og net-bb.dk blevet listet hos Hotels.com og på Airbnb.

Om det bliver godt, ved jeg ikke. Hotels.com bliver ved med at skrive, at vi bor i Sabro. Og på Airbnb måtte jeg liste hvert værelse som forskellige opslag – og jeg har frygteligt svært ved at finde mig selv på siden. Søger jeg på Skivholme, kommer der 50 lejligheder i Aarhus. Airbnb er vist mest indrettet på udlejning af billige, private værelser i huse og lejligheder og ikke på en gammeldags B&B.

Det bliver sværere og sværere at være en lille forretning. Hvis vi afskaffer kontanter, som man hører så meget om, vil jeg være nødt til at lukke. For mit overskud er ikke større end prisen på en kreditkortsopkobling. Og udlændinge kan ikke betale med Mobile Pay.

Måske er tiden ved at være ovre for vores B&B? Nu ser vi. Vi prøver igen i næste sæson.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

21 kommentarer til “Skuffet over Booking.com”

 1. Træls når man bliver snydt..
  Jeg udlejer en lejlighed via Airbnb, på 2. År. Det kører upåklageligt, let og problemfrit. Al betaling foregår automatisk, det skal man ikke tænke på. Og så er det hyggeligt selv at tage imod gæsterne, nogen vil gerne ha en snak, og andre hilser bare på.
  Mvh. Hanne

  Like

 2. Hej Karen
  Sikke noget hø. Godt i har valgt andre metoder! Jeg måtte selvfølgelig google Skivholme på airbnb, og i dukkede op som nr to, jubler. Har aldrig selv afprøvet den service, men har hørt godt om det fra sønnen og svigerdatteren-som jeg også læser i kommentarerne her, altså GODT.
  Håber inderligt at i kan fortsætte jeres hyggelige sted som b&b. Der er så rart og fredeligt!
  Knus fra en der endelig har netforbindelse og pc igen

  Like

  1. Åh hvor træls uden net og pc… man er helt handicappet. Dejligt, at du fandt os med det samme. Nu er der nok meget få, der vil søge direkte på Skivholme – jeg gjorde det som en test, men de fleste i verden aner ikke, hvor Skivholme er 🙂 Jeg håber på kunder i butikken.
   Knus, Karen

   Like

 3. Hej Karen. Det var da godt nok et lidt trist opslag du har i dag – og rigtig træls for jer, at det går sådan. Håber det går bedre næste år. Så mange får glæde af at overnatte i jeres hyggelige værelser og nyde en lækker morgenmad. Den er noget ganske særligt med alle dine hjemmelavede lækkerier.
  Kh Jette

  Like

 4. Det er da godt nok træls, Karen. Virkelig dårlig service.
  Min nabo har to B&B værelser på Airbnb. Værelserne kan lejes enkeltvis eller sammen, men de er oprettet som to forskellige. Jeg har indtryk af, at det fungerer godt. Jeg kan sikkert godt invitere på kaffe, hvis du vil spørge dem om detaljer.
  Kh Lisbeth
  PS vi har selv et sommerhus på Airbnb, og det fungerer ok.

  Like

  1. Det er jeg glad for at høre. Jeg har ret svært ved at finde mig selv på airbnb, og finder jeg det ene værelse, kan jeg ikke finde det andet 😦 Men lad os se, hvordan det går. Det har været en noget dårlig sommer sådan rent forretningsmæssigt..
   Kh, Karen

   Like

 5. Det lyder da træls, Karen! Mest af alt fordi det kunne tyde på at det bliver så tungt at drive B&B at I slet ikke gider. Det er mit indtryk at Airbnb fungerer godt for flere af mine venner som indimellem udlejer en del af deres hus, mens de selv bor i den anden ende, men jeg kender ikke detaljerne.
  Jeg håber det bliver meget bedre i næste sæson, og hvis ikke, håber – og tror – jeg at I finder på noget andet fint!
  Kh Nana

  Like

  1. Jeg er glad for at høre, at airbnb fungerer godt for jeres venner, og jeg håber, det kommer til at virke godt for os også. For du har ret. Det kan blive for besværligt. Vi holder jo i forvejen lukket i vintermånederne, fordi det er for dyrt at holde det varmt derovre, og hvis der så heller ikke kommer nogen om sommeren? Nu er det gået godt i 14 år – ja, så lang tid er der gået, og mon ikke der viser sig en udvej? Ellers må vi finde på noget nyt 🙂
   Kh, Karen

   Like

 6. Hej Karen
  Airbnb er bytning af boliger – du lejer en bolig og dem der ejer den lejer din, hvis I “passer sammen”. Eller man lejer sin bolig ud og flytter ud, mens feriegæsterne bruger den. Der er sikkert mange vinkler på Airbnb, men for det meste er man privat og ikke afhængig af en vært – som min veninde siger “det er som at være hjemme, blot et andet sted”. De har byttet bolig 8-9 gange rundt om i Europa – alle med stor succes.. Min opfattelse af dit sted er, at det er meget hjemligt og med flot personlig service og kontakt.
  Se evt. mere på http://www.airbnb.dk
  Hjertelig hilsen Jette

  Like

  1. Ja, men det er også udlejning af værelser og huse, hvor man ikke bytter. Der er værter i København, der ejer indtil flere lejligheder, som de lejer ud gennem airbnb, og der er mange, der bruger dem til sommerhusudlejning. Flere almindelige b&b’er er også på. De rummer det hele, men om de håndterer det hele lige godt, er lidt af et spørgsmål.
   vh/Karen

   Like

 7. Det er godt nok ikke nemt at være forretningsdrivende.
  Jeg håber heller ikke at de afskaffer kontanter. Synes det bliver lige lovlig meget digitaliseret og både børn og ældre kan få et stort problem.
  Håber næste sæson bliver bedre for jer!
  Kh Vibeke

  Like

  1. Det bliver også umuligt ikke at have et digitalt fodspor ligegyldigt, hvad man gør. Det er klart, at bankerne er for. Det vil blive dem, der tjener på det, mens mange små forretningsdrivende vil blive nødt til at dreje nøglen om 😦
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.