Sikke en lettelse

Og regnen kom. Ordene dukkede op af glemselen – det var titlen på en bog af Louis Bromfield, som jeg slugte for mange år siden. Den handler om Indien – Indien, som det var engang. Den var både god og spændende. Og der var bestemt mere regn i den bog, end der er kommet i Skivholme.

Men vi har fået regn. Ikke så meget som så mange andre steder, men… det regner også lidt nu.

Sikke en lettelse.

Ja, det er lidt køligt – især sammenlignet med de temperaturer, vi har haft i månedsvis. Og det tordner og buldrer i det fjerne, så vasketøjet skal tørres inde. Men det gør ikke noget, for hvor er det flot med det ‘nye’ vejr.

Dramatisk sorte skyer flyver over himlen blandet med solstrejf på det tørre græs. Støvet er skyllet af bladene, så de kan ånde igen. Selv køerne er blevet vasket hvide igen – helt uden hjælp af Danske Bank…

Der hænger dråber på blade og blomster.

Og måske kommer græsmarken sig ved naturens hjælp og skal ikke sås om.

Det vil bestemt også være en lettelse.

Håber, I nyder den livgivende regn i dag – også selvom der er åbne haver, festival i Skanderborg og alle de andre arrangementer, der hører augustweekenderne til.

God, våd lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

10 kommentarer til “Sikke en lettelse”

 1. Her har vi fået så meget vand at gårdspladsen sejler. Græsset har rejst hårene en smule og med held er den grøn igen om en uges tid.(håber) Jeg ser gerne lidt sol igen ,men tager det som det komme,vi kan jo altid hygge inden døre.

  Like

  1. Jeg nyder regnens plasken. Per har været ude og rense kloakkerne på vejen – de var fyldt med grene og blade, så regnen løb lige ind i vores maskinhus… Mosset i græsset er blevet grønt igen, så venter vi bare på græsset 🙂

   Like

 2. Hvor er det nogle smukke billeder, Karen! Her begyndte det først at regne i går aftes, og det varer vist lidt endnu før græsset er grønt. Jeg elsker sol og varme, og jeg har nydt sommeren på trods af tørken, men jeg må indrømme at jeg nød at gå ud her til morgen. I kølig vind og duft af regn 🙂
  God søndag til jer – måske med mere regn!
  Kh Nana

  Like

 3. Selvfølgelig nyder vi, men skyerne giver for lidt både her og hos dig. Gerne mere regn, men det lover de i morgen.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.