Det hjælper altså at vande

I de seneste måneder har jeg troligt travet rundt med vandslangen og omhyggeligt vandet de planter, der enten var nyplantede, eller som var af den særligt tørstige slags.

Andre har fået lov til at klare sig selv – med den bagtanke, at hvis de gik til,  kunne de let erstattes.

Det har helt klart hjulpet på de ny og de tørstige, selvom sådan en gang vanding ikke får planterne til at stortrives, men kun til at overleve. De blomstrer, men med meget mindre blomster end normalt

Til gengæld er de tørketålende noget så flotte. Den store kongelys, der trofast kommer igen år efter år, trives fint, selvom den ikke er blevet vandet. Den er lidt lavere end normalt, men det er også det hele.

Det er den, der normalt blomstrer så sent, at jeg aldrig når at få frø fra den, før frosten får den til at visne. Måske det lykkes i år,  hvor den er sprunget ud mindst 14 dage før normalt?

Kiss me over the garden gate har selvsået sig. Ikke voldsomt, men den har gjort det, og den har heller ikke fået vand. Gad vide, hvor mange der var kommet, hvis jeg havde vandet der? Det er ikke til at vide.

Men turen med slangen er lang. Start ved potterne i indkørslen, ned til krydderurtebedene i den gamle urtehave, hen til de trængende i højbedene foran B&B’en, til de to roser foran B&B’en, til de to clematis og op ad trappen til drivhuset. Så skal slangen flyttes og sættes til i kælderen.

Derfra går turen videre til de nyplantede og trængende i staudehaven, langs med drivhuset og potterne ved bagdøren. Videre om i skovhaven, hvor jeg plantede de planter, jeg købte hos Rita i Blomstertøsens Have. Parasolbladplanten skal have, og de store bronzeblad ligeså.

Så er det tid til den store ceder i potten, til tobakspibeplanten ved hoveddøren og til potterne ved hoveddøren.

Og så skal slangen slæbes tilbage igen.

Det hjælper – men det er virkelig fast arbejde. Mon ikke ‘tørketålende stauder’ er et af de mest googlede ord her i sommer?

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Det hjælper altså at vande”

 1. Jeg vander også – har prioriteret roser, hortensia og nyplantede stauder – det er et stort arbejde og selv om min have er mindre end din, er jeg glad for at have to slanger at jonglere med.

  Like

 2. Det er et stort arbejde at vande op…….
  To timer dagligt og nu er tålmodigheden vist slut kan jeg mærke.
  Så her får roserne og ikke hele haven mere………
  Håber jeg kan holde det :)))))) For vi har vandingsforbud!

  Knus og skøn dag
  Charlotte

  Like

  1. Uuuh. Vandingsforbud. Grimt. Vi har heldigvis vores egen boring, men den målrettede vanding er alligevel et must. Der er ingen grund til at pjatte med ressourcerne.
   Knus og en dejlig mandag – Karen

   Like

 3. Vand skal der til. Klogt at prioritere, for noget er selvfølgelig mere trængende end andet, og noget er også nemmere (eller billigere) at erstatte end andet. Godt at din vandslange kan nå hele vejen 😉

  Like

  1. Vi har kilometer af vandslanger – næsten. Jeg bruger en til vanding, der er sat sammen af to 20 meters slager, og med to vandhaner – en ude ved den gamle stald og en i kælderen, går det at komme hele vejen rundt 🙂

   Like

 4. Dejligt at høre at der stadig er liv i de planter du købte. Jeg tænker nogen gange på hvor mange af alle de planter der flyttede hjemme fra i foråret som har klaret sommeren. Kunne nu godt snart bruge lidt vand fra oven for det er en kamp at holde liv i det hele.

  Like

Der er lukket for kommentarer.