Nyt liv til stuen

Ferien er slut for denne gang, og arbejdet kalder. Ferien har bestemt ikke budt på meget indetid. Der har ikke været til at være i den varme. I det hele taget har jeg det svært med varmen.

Men på trods af det har vi nu brugt lidt tid på at skabe fornyelse inde i stuen. Det er jo i ferietiden, vi har tid til at følges ad i butikker. (Og så er der aircondition i husbondens bil. Der har været tider, hvor jeg ville sælge en god bid af min sjæl for en smule aircondition…)

Vi har blandt andet udskiftet tæppet ved sofaerne. Det gamle tæppe var falmet til ukendelighed, og bar spor af mange års velgnavede hundeben. Det nye lyser op i stuen, og det passer faktisk bedre til møblerne, end det gamle gjorde.

Jeg faldt for det ellers ret så traditionelle tæppe, fordi nogle af striberne består af små striber, der går på den anden led. Det giver liv i stoffet, og liv skal der til, selvom farverne er de rolige naturfarver, der passer så godt ind hos os.

De gamle keramikpotter i vindueskarmen blev også udskiftet. De var både begyndt at falme og skalle af i kanten. Nogle af dem var da også over 20 år gamle, og de vestvendte vinduer er hård kost for selv en urtepotte. Nu er vindueskarmen igen et sted, jeg bliver glad af at se på.

De nye potter er nemlig både pæne og praktiske, fordi de med de små ben bliver hævet op fra den malede vindueskarm.

Når man skifter ud og laver om, tager den ene ting den anden, og man ender med en ny liste over projekter. Det skete også her, men det er for varmt endnu at begynde på bare at tænke på at male møbler. Det skal nok ske, når vejret bliver normalt igen.

Nu vil jeg tage på arbejde igen. Tre uger går hurtigt.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Nyt liv til stuen”

 1. Vil du afsløre evt. navn og forhandler på dit lækre gulvtæppe?
  Venlige hilsner
  Karen Margrethe

  Like

 2. Det er bare blevet flot. Du har sans for at gøre det stilfuldt og hyggeligt. Tæppet er flot og som du skriver fremhæver de små striber på tværs tæppet til Ug. Smukke skjuler du har valgt. Hygge herfra

  Like

 3. Herligt billede med de to stole. Som taget ‘Out of Africa’.
  Jeg er heller ikke til al den varme og nyder også turene i en afkølet bil. Gode ting, I har fået anskaffet – nu I alligevel skulle ud og afkøles. Jeg kan godt lide de små stribede detaljer i tæppet.
  God arbejdslyst. Forhåbentlig kan I lave gennemtræk uden at alt letter.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Og der er ikke engang pillet ved farverne 🙂 Det er det lys, der kommer ind over haven, lige før solen går ned, og det ser endnu rødere ud, fordi skvalderkålen er vissen…
   Aircon burde være en menneskeret, nu vi bor i de varme lande 😦
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: