Små mirakler i en tør tid

Der er ét spørgsmål, der fylder meget for tiden. Og det er ganske enkelt: Hvornår kommer der regn? Det er svært at se naturen omkring os lide og at se træerne smide bladene i juli. Og det er uhyggeligt at tænke på, hvor mange fallitter den ringe høst kan betyde i landbruget.

Høstudbytter på mellem 33 og 50 pct. af normalen. Manglende foder til husdyrene. Det er simpelthen en katastrofe. Heller ikke i vores normalt grønne og frodige eng er der mad nok til de franske damer. Lige nu er Bondemanden ude for at give dem en balle wraphø. Vi er så heldige, at vi har noget at give dem.

DMI flytter skyerne på vejrudsigten flere gange om dagen. Fra håb til mismod og tilbage igen. Og alligevel er der bittesmå mirakler i det tørre vejr, der fortæller os, at det nok skal gå.

En Jakobsstige har sået sig selv i en sprække ved muren til den gamle stald, og selv uden vand blomstrer den blåt og fint.

Træerne smider bladene. Det er trist at se på, men det er selvforsvar. Skal de ikke vande de mange blade, kan de holde liv i rødderne. Det er et mirakel, at de kan gøre det og komme igen næste år.

Der er stort set heller ingen dræbersnegle. Det er bestemt et mirakel.

Og Fie, der faktisk ikke kender andet vejr end det her? Hun har det varmt, ja, men hun nyder livet med sin badebåd.

Pjasker, blæser bobler under vandet og forsøger at fange dråberne i luften.

Man skal nok være hund for at kunne leve så helt og fuldt i nuet. Godt, man har sådan et lille, glad kræ, der kan hjælpe en med at bevare optimismen.

Nå – jeg må ud og vande…

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Små mirakler i en tør tid”

 1. En tur ud over landet og markerne/frugtplantagerne o.l. er bestemt forstemmende – det er virkelig synd for dem, der mister en indtægt. I den lille luksusskala er det noget øv med haven, men så glæder vi os over en ukuelig blå blomst og en pjaskende glad Fie.
  Kh Lisbeth

  Like

 2. Ja, det er virkelig en øvelse i at få det bedste ud af det samt glæde sig over de små og store mirakler. Jeg kan også rammes af bekymring for landbrugene og deres dyr, for nogen vil det blive fatalt. Det her er dog én af de situationer, som vi absolut ikke har nogen indflydelse på – vi kan i al fald ikke ændre på vejret, så jeg forsøger at fokusere på det positive, for ellers bliver det simpelthen for tungt for mig.

  Like

  1. Det er også det, jeg gør, for der er ikke meget at juble over. Jeg er heller ikke glad for al den sol i det hele taget, for jeg får soleksem. Så morgen, formiddag og aften er jeg nogenlunde aktiv, men om eftermiddagen går jeg i hi under de store træer.

   Like

 3. Det er dejligt med miraklerne, dem skal vi huske når vi kigger rundt i alt det svedne. For der er jo masser at glæde sig over. Og sådan en Fie- hvalp er da slet ikke til at stå for ❤
  Føler med jer med landbrug og husdyr!
  God lun torsdag til jer med:-)
  Knus Anette

  Like

 4. Tja, naturens luner
  Oz go Torsdagsdag til vores jydske Venner
  👥👥👥👥👥👥👥

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: