Fem måneder og med oprørstrang

Fie bliver fem måneder i dag. Hun er vokset ufatteligt meget og hurtigt – 13 kilo i søndags – og hun er midt i en lidt rædsom alder.

En alder, hvor autoriteterne – og autoriteterne er altså os – skal udfordres. Og samtidig er hun slet ikke i stand til at passe på sig selv eller styre sine kræfter eller instinkter. Lyder det bekendt, teenageforældre?

Det ene øjeblik er hun en lille engel. Husker det, hun har lært, sidder stille for at få snoren på, sitter pænt ved døren. Hun er en kælegris og et legebarn.

Det næste øjeblik styrter hun rundt og jager skygger og er helt uden for almindelig kontakt. Hun kravler næsten op på køkkenbordet og stjæler og skambider alt, hun overhovedet kan få raget til sig. Dagens tabstal er et par læsebriller, en lokalavis og en rulle fryseposer.

Hun kan nå langt. Helt ind til væggen, hvis hun virkelig vil. Hun bider, hun kradser, og hun vil absolut ikke have snoren på, når vi skal ind fra marken.

Det er en prøvelse for tålmodigheden.

Men det er normalt. Og det går over. Vi skal bare blive ved med at opdrage. Af og til er man ved at gå ud af sit gode skind over at høre sig selv sige ‘NEJ’ 100 gange. Ikke af og til – ret tit…

Og man er træt af de evige konflikter. Det er nu, det gælder om at stå fast, som Brinkmann siger. Og det gør vi så. Mens vi venter på, at de sidste voksentænder bryder igennem, og fornuften langsomt tiltager i det lille, iltre hundesind.

Men køerne er ikke de eneste, der af og til bare står og ser forundrede ud.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Fem måneder og med oprørstrang”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: