Juli, roser og ferietid

Du danske sommer min hilsen tag,
du lyse nat

og du lyse dag…

Det er blevet juli. Vi har brugt halvdelen af 2018, hvordan det så end gik til. Den lange sommer, vi allerede har haft, har forvandlet midsommerlandskabet til et høstlandskab. Jeg hørte i radioen på vej til Hjørring i fredags, at de er i gang med at høste flere steder. Flere uger før normalt. Det er ret usædvanligt…

I haven er det roserne, der dominerer.

(Sådan bliver en Fairy rose, hvis man glemmer at klippe den ned. Det er da vist helt ok?)

De hvide kongelys knejser over roserne.

Og svirrefluerne summer i varmen.

Vores drivhus ligger i skygge af skrænten indtil over middag. Det er der, der skal vandes og bindes op, for om eftermiddagen skal man være en chiliplante for at holde ud at være derinde.

Vi vander og vander. Alle de stauder, jeg plantede, lige før det rigtig gik løs med varmen, potter, roser og hortensia. De skal have vand. Resten må klare sig selv på bedste beskub, og det går vel forhåbentlig. Indtil videre er der ikke de store ændringer i vejrudsigten, og jeg er næsten begyndt at holde op med at tænke på, at det nok ikke varer ved. Det har det jo allerede gjort – varet ved, altså.

Den sidste arbejdsuge før ferien starter i dag. Om en uge er det ferietid, og jeg glæder mig helt vildt. Glæder mig til et par dage på Mors, glæder mig til at nusse i haven i morgenkøligheden og til at læse gode bøger i skyggen om eftermiddagen.

Så afslappet bliver det nok ikke, men tanken er dejlig og virker næsten afstressende på forhånd.

Rigtig god mandag, om du har ferie nu eller også skal vente en uge eller to.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: