Restemad: Barbecuepizza med Southern fried chicken

Pizza er en glimrende måde at få en ny ret ud af rester. En god bund, godt med smeltet ost, tomater, løg og diverse rester, så er den hjemme.

Vi havde rester af vores Southern fried chicken fra i lørdags, og sådan opstod Barbecuepizzaen. Kyllingestykkerne havde været varmet én gang. Endnu en gang opvarmning ville nok være for meget for selv den saftigste kylling, så hvorfor ikke prøve noget andet?

Vi forsøgte – trods  pizzaers italienske aner – at holde det 100% amerikansk med barbecue sauce, kylling, cheddar og tomater. Og så et skud hakket koriander til sidst, som man får det i det sydvestlige USA. Det var altså en glimrende ide – og kyllingen blev brugt op.

Til en bradepande pizza skal man bruge:
1 portion pizzadej
1 portion hjemmelavet barbecue sauce – den med Jack Daniels
Rester af Southern fried chicken
200 g revet cheddar
1 hakket løg
4-5 tomater i skiver
1 bund frisk koriander

Smør bunden godt med barbecue saucen. Drys osten over. Fordel kylling, løg og tomater jævnt hen over bunden. Bag pizzaen på 225 grader, til bunden er sprød, og pizzaen er gennembagt. Det tager en halv times tid for en hel bradepande – lidt kortere for runde pizzaer.

Drys med hakket koriander med det samme, når pizzaen kommer ud af ovnen. Det giver lige det der lille ekstra…

Nem og god restemad, der måske nok rokker lidt ved begrebet pizza – men begreber er vel skabt til, at man rokker lidt ved dem, ikke?

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: