Ikke en helt normal Sankt Hans

Normalt er midsommer den tid, hvor hylden blomstrer,

hvor junistauderne stadig har blomster, og roserne kun lige er begyndt.

Sådan er det ikke i år. Den varme og tørre maj fik alt til at blomstre op – og væk igen lige så hurtigt. Et festfyrværkeri, hvor alt krudtet blev brændt af på én gang.

Det er lidt sært at kigge ud og se et juli landskab, hvor markerne er begyndt at blive gyldne i stedet for bølgende grønne. For fire år siden på dato skrev jeg på Facebook, at det stormede, og at det var så tørt, at selv en tvebak kunne være vederkvægende. Sådan er det igen i år. Samtidig er det faktisk småkoldt, og mørke skyer glider over himlen uden at slippe en dråbe. Sorte råger flyver skræppende i flokke over os og lander på marken overfor. Samlet set er det næsten lidt spooky.

De fleste steder bliver der ikke noget Sankt Hans bål i aften. Det gør ikke noget for min skyld, for jeg kan ikke fordrage, at man brænder hekse af til Sankt Hans. Men apropos hekse: Mon ikke det er på tide at udføre et hedensk midsommerritual for at skræmme eventuelle onde ånder væk, når vi nu ikke kan brænde bål mod ufredens ånd? Noget med krystaller og urter og rindende kildevand?

Eller måske tage et fadervor og et guldkors til hjælp? Nåh nej… Fie bed mit Dagmarkors af og åd kæden her til morgen. Hun ville lige sige godmorgen… Korset er intakt, men kæden holder vi øje med – den skulle gerne komme ud sammen med det, hun ellers har spist, så der ikke skal en operation til. Høm høm… man har mange glæder… Sankt Hans aften har vi derfor hundevagten.

God Sankt Hans – med eller uden bål, med nattergalesang i den lyse nat og forhåbentlig helt uden heks.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Ikke en helt normal Sankt Hans”

 1. Det må være en bede kæde Karen, for at den kommer hel ud, skæv smily….vores ung hund er også hurtig i vendingen, det sidste store der blev stjålet var et gavekort til jysk. I tiden er det havepuder og hynder;-) God sankt hans med eller uden bål.

  Like

 2. Uha ! Jeg bliver helt nervøs på dine og Fies vegne.håber kæden dukker op på naturlig vis.
  De er godt nok hurtige i vendingen de små,mærkeligt hvad de små maver kan tåle og det meste går jo som regel godt.
  Også krydsede fingre herfra
  God weekend
  Kh Grethe

  Like

 3. Kære Karen
  Utroligt, hvad hunde spiser 🙂
  Der er rigtig mange pinsvin og fugleunger i rederne i de store bål, der i lighed med heksene er taknemmelige for ikke at blive brændt til døde. Intet er måske så galt, at det ikke er godt for noget 😉
  Rigtig god Sankt Hans jer også.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det kan jeg heller ikke lade være med at tænke på. Et godt Sankt Hans bål skal ikke ligge klar i lang tid, før der er nogen, der søger ly. Det bedste er at flytte alle grenene og stable bålet samme dag.
   Kh, Karen

   Like

 4. Krydser da fingre for at kæden kommer ud igen. Kom lige til at tænke på min allerførste hund som jeg fik da jeg var 4 år. Den startede med at løbe ind i stuen og så lavede den ellers en klat som indeholdt en blå ballon. Underlige spisevaner sådan nogle hvalpe har. God Sankt Hans til dig. Synes alt det med bål skulle forbydes i den her blæst og så kunne vi alle danse regndans i stedet for.

  Like

Der er lukket for kommentarer.