Til konference på Hotel Koldingfjord

Det startede med et julemærkehjem. Børn med tuberkulose blev bragt ud på landet, hvor de fik pleje, frisk luft og nærende kost.

I starten af 1900 tallet var tuberkulose skyld i en femtedel af alle dødsfald i Danmark. Siden er tuberkulose stort set udryddet her i landet, og bygningerne tjente andre formål i mange år, før de blev bygget om til et hotel. Et usædvanligt dejligt hotel.

Jeg er med arbejdet på konference her lige nu. En konference, vi har arbejdet på i et år, og som nu løber succesfuldt af stabelen. Folk nyder stedet, samværet, indlæggene og den gode mad. Som arrangør er jeg nok blevet lidt forkælet. Et værelse med egen balkon og søjler.

Og med den skønneste udsigt ud over Kolding Fjord.

Her er så smukt. De imponerende bygninger er gennemført godt, gammeldags håndværk. Mursten, smedejern og udsmykning.

Man mærker historiens vingesus.

Konferencefaciliteterne er førsteklasses. Konferencen hedder 7th International Workshop on Airborne Electromagnetics. Det handler om at bruge elektromagnetisme for at se, hvad der befinder sig under jordoverfladen. Med helikopter – og med ATV. Geofysik i teori og praksis.

Konferencen løber frem til i morgen eftermiddag, og så er det hjem igen. Det bliver nu dejligt. Fire dage uden mand og hund er meget. Men det er også skønt at være med til at sætte kronen på værket efter et helt års arbejde, der her til sidst har været temmelig hektisk med hundreder af mails, løse ender og sløjfer, der skulle bindes.

Tilbage på kontoret bliver der en del efterarbejde. Derfor er det bare om at nyde at være her nu med glade mennesker og skønne omgivelser. Det er ikke svært.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Til konference på Hotel Koldingfjord”

 1. God arbejdslyst – på et usædvanligt smukt sted. Har aldrig set det før, men det ligger da godt nok fint. Og ja, det er altid rart at komme ud, men bestemt også rart at komme hjem – og gå rundt og hilse på alt det, der bare er som det plejer 🙂 kh Jette

  Like

 2. Kære Karen
  Det må hjælpe på afsavnet (Fie og bondemand i nævnte rækkefølge) med så dejlige omgivelser. Jeg har kun set stedet udefra, og det er imposante bygninger – man bliver ganske lille. Søjlehallen foran er meget grafisk og smuk, husker jeg.
  God arbejdslyst – på din lækre altan 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.