Romantisk landsbyhave i Søvind

Det er ikke alle dejlige haver, der har et website, en blog eller en Facebookside tilknyttet. Man kan næsten tale om hemmelige haver. Sådan en have er Anne Marie og Bjarne Rasmussens have i Søvind.

Endnu et eksempel på haveglæde, der er sluppet løs.

Haven ligger kun knap seks kilometer fra Lotte Bjarkes have, hvor vi var først om søndagen, og beskrivelsen på Haveselskabets side lød så lokkende, at vi måtte forbi en tur.

Helt hemmelig er haven derfor ikke – den er med i Haveselskabets liste over åbne haver. Men lad mig lige fortælle lidt mere, for en slags fortryllet, hemmelig have er det nu alligevel. En have af den slags, man kan blive væk i.

Lige overfor den idylliske landsbykirke i Søvind står en høj, veltrimmet hæk. Bag hækken ligger et dejligt stort, gammelt hus af den slags med mange værelser og krinkelkroge.

Langs indkørslen er hækken klippet på den der skønne, engelske vis.

Haven ligger til begge sider. Den er stor, omkring 3800 m2, der er mange rum og mange, mange hyggelige siddepladser. Man dukker ind gennem hækporten og følger de snoede stier. Træer, buske, stauder, roser og clematis. Pileflet og sten, potter og opstillinger. Indtrykkene står i kø.

En lille sø.

Klokker fra gamle træk og slip cisterner hænger i træerne. Dem så vi første gang hos Elmer Aagesen – de er så fine.

Alt er passet med kærlighed og opbygget igennem mange år. Anne-Marie og Bjarne overtog huset i 1973.

Der er uendeligt mange detaljer, og vi fik slet ikke set det hele. Det regnede stærkt på det tidspunkt, så i stedet for at gå videre søgte vi ly i et af de hyggelige drivhuse i den velplejede og bugnende køkkenhave, hvor der også var espalierede frugttræer.

Der sad vi og snakkede med vores værter, mens regnen plaskede, og inden vi så os om, var vi nødt til at køre, fordi der skulle komme gæster i B&B’en.

Vi bliver nødt til at komme igen. Vi nåede nemlig slet ikke at se den store sø, åen og den fine bro, som vi havde set på Haveselskabets side.

Jeg nåede heller ikke at tage en brøkdel af de billeder, jeg gerne ville have taget. Kameraet kan nemlig ikke lide vand, og vand var der nok af i luften.

Vi kommer igen, og næste gang går vi rundt i lang, lang tid, til vi får det hele med. Hvis det ellers kan lade sig gøre at få det hele med. Tak til Anne-Marie og Bjarne – tak for denne gang!

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Romantisk landsbyhave i Søvind”

 1. Kære Karen
  Ja, der gik jeg da glip af en have, da vi var på de kanter, kan jeg se. Men vi havde en liste så lang….
  Nu er dette indlæg istedet gemt som favorit i mappen med ‘haver og andre steder, der skal besøges’.
  Synd, det regnede, da I var der, men nu kan du så glæde dig til endnu et besøg 🙂 Det vil jeg gøre.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.