Havefestival i weekenden

Så går det løs over hele landet. Haveselskabet holder Havefestival, og små haver, store haver, byhaver og landhaver holder åben have her i weekenden.

Der er ikke noget, ens egen have har så godt af, som at besøge andre haver. Man kommer hjem fyldt med inspiration – og er man heldig også med planter fra de private havesalg.

Vi når kun at besøge en enkelt have denne gang. Det bliver søndag, for i morgen skal vi på en anden udflugt til Moesgaard med guidet rundvisning i udstillingen om middelalderen. Fri os fra det onde hedder udstillingen. Det bliver også spændende…

Den have, vi vil besøge på søndag, ligger et stykke herfra ved Hundslund i Sondrup Bakker. Det er Lotte Bjarkes have. For nogle uger siden anmeldte jeg Lottes bog, Slip Haveglæden Løs, og lige siden jeg læste bogen, har jeg så gerne villet se haven. Nu er chancen der.

Det er ellers ikke nemt at vælge, men vælge skal man, for man kan jo ikke nå alle de skønne steder. En tur til Aalborg stod også på ønskelisten. Der holder Livsnyderhaven åbent, og den have har jeg også længe gerne villet se.

Og det ville jo også være oplagt at besøge Bruuns Have igen, for Margit og Lean har lavet så meget spændende nyt.

Fru Pedersens Have har heldigvis åbent hele sommeren, så den tager vi bare senere. Hvis du ikke har været der, skal du altså se at komme dertil. Fru Pedersens Have har jeg skrevet om tit – blandet andet her, og det er et af de skønneste steder, hvor man sagtens kan få mindst én eftermiddag til at gå.

Herhjemme i B&B’en har vi også havegæster.

Der kommer gæster, der skal rundt og se på haver i omegnen, og jeg ser frem til en rigtig god havesnak med dem.

Rigtig god weekend – og Havefestival.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Havefestival i weekenden”

 1. Jeg har også været på gode inspirerende havebesøg. Det er så dejligt, når glade havefolk åbner dørene så andre haveinteresserede kan komme forbi til inspiration og havesnak.
  Det ene sted så jeg blandt andet tobakspibeplante, der voksede fint (styret) op ad husmuren på en snor. Jeg kan se på et indlæg fra september, at du også har en tobakspibeplante ved hoveddøren, der ser ud til at være styret meget præcist. Er det ved en snor du har spændt ud/rundt om døren?
  På forhånd tak
  Nina

  Like

  1. Hej Nina,
   Vi er også lige kommet hjem fra havebesøg 🙂 Det er så inspirerende. Vores tobakspibeplante vokser op ad først et espalier og over døren på galvaniseret rionet. Det holder den fint.
   Snoren, som Ege bruger, er en rigtig god ide, for vi får da et problem, når vi skal male. Heldigvis er står den på nordsiden af huset, hvor malingen holder længe.
   vh/Karen

   Like

 2. Havebesøg er noget af det bedste. Både at gæste og at få besøg.
  Lottes have står også på min liste, men jeg ved ikke, om vi når det. Der er SÅ meget, der frister.
  God tur.

  Like

  1. Ja, man kunne sagtens bruge en uges tid på den måde – eller mere…
   Også god tur til jer! Vi har i øvrigt snakket om en udlfugt til Ebeltoft i sommerferien, og så kommer vi forbi. Vi skal nok lige advare først 🙂

   Like

   1. Det kunne være vældig hyggeligt.
    Forbered jer på det værste 😉 Der står sågar to stilladser i haven, men lad os se, hvordan det ser ud senere. Det må jo blive bedre 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.