Roser i hegnet og hede, hede, hede

Bagved pavillonen op mod højbedene plantede vi forrige år en lille hæk af multiflora roser. Nu blomstrer de for første gang.

Der er tusinde knopper i dem, og snart står hækken som en hvid sky. Det bliver dejligt at se.

Jeg glæder mig meget til de små hyben, Mariebærrene, der er så gode til dekorationer, og som kan holde i årevis, hvis altså ikke lige musene spiser dem først.

Men først vil jeg nyde blomsterne, mens de er der, for de hvide klaser er så kønne.

De varer ikke længe, ligesom alt andet også bliver brændt af alt for hurtigt i det her ‘dejlige’ vejr. Sol, varme og nu også blæst. 30,5 grader viste termometeret i bilen i lørdags. Efter min mening er alt over 25 grader helt uden mening – det er noget, de skal have i de varme lande.

Bonderoserne holdt under en uge. Hylden står med blomster, men med slappe blade. Hvidtjørnen er færdig for i år. Alt det, vi normalt har at se frem til i juni, er ved at være færdigt, før juni er kommet ordentligt i gang.

Det synes jeg bare ikke er godt vejr. Jeg vander og vander i haven, men hele naturen kan man ikke vande, og hos os er der ikke kommet en dråbe regn i snart seks uger. Tordenvejret i sidste uge gik udenom Skivholme og vandede veje, pladser og brosten i Aarhus og ikke vores græsmarker og haver.

Jeg får tit at vide, at jeg bare skal nyde det, for jeg kan ikke gøre noget ved det. Men det er nu ikke så nemt, når man synes blomstervæld er vigtigere end terrassetid.

Det bliver dejligt om aftenen, når temperaturen falder, men det stadig er varmt. Det må jeg indrømme. Men prisen er lidt høj.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Roser i hegnet og hede, hede, hede”

 1. De småblomstrende (kan man sige det?!?) roser er så yndige. Sådan en hæk gad jeg godt have!
  Jeg må indrømme at jeg elsker solen og varmen, men kender jeg det danske vejr ret, skal det nok snart vende til noget køligere og mere regnfuldt – og så vil jeg tænke på dig og landmændene og alle de andre der sukker efter traditionelt dansk sommervejr 🙂
  Kh Nana

  Like

 2. Ja regn kan vi godt ønske efterhånden og et par dage i træk gerne så alt bliver vandet godt igennem.
  Jeg har lige været på min 4 km morgentur med hunden ,gennem skoven godt nok ,me n varmt alligevel .
  Jeg hører også til dem der synes at 25 gr er rigeligt varmt ,så jeg ønsker også temperaturen vil falde snart
  God dag herfra
  Kh Grethe

  Like

 3. Du er ikke ene om tørken og varmen, og desværre kan vi ikke gøre noget ved det, det hele bliver et sørgeligt syn inden længe, vi må leve med, at vi nu hører til de varme lande og nyde det, der er der nu.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.