Farvel og på gensyn du liflige maj

Så er det på tide at sige Farvel og På Gensyn til den meget usædvanlige maj, vi har haft i år.

For to år siden til min mors 85 års fødselsdag skrev jeg et indlæg med en af vores fælles yndlingssange. Den smukke, gamle sang ‘Når egene knoppes’. Og hvilken bedre dag at gentage både sang og billeder end i dag, den sidste dag i maj, hvor hun fylder 87?

Når egene knoppes,
og granerne duppes,
 

Billede3

 og skræpperne kanter den støvede vej.

Billede4

 Når frøen fortæller,

Billede3

 mens guldregnen hælder

Billede2

 sig over syrenen i hviskende leg,

Billede1

 da dages, da kommer
den danske skærsommer,
farvel og på gensyn, du liflige maj!

Billede11

Hvis du ikke kender ‘Når egene knoppes’, kan du se resten af Christian Richards smukke tekst her.

Dem, der plejer at læse med her, ved, at de smukke, gamle sange spiller en stor rolle for mig. De har helt sikkert været med til at bestemme, at vi har valgt at slå os ned her, hvor vi bor: ude på landet med naturen lige udenfor døren og med sangene som ledsagere gennem årstiderne. Den kærlighed til naturen og årets gang, som sangene formidler, er lige så stille gledet ind og blevet en del af os selv.

God torsdag – den sidste dag i maj.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

13 kommentarer til “Farvel og på gensyn du liflige maj”

 1. En rigtig dejlig sang. Og flotte billeder. I aftes var jeg til Forårs sang på Testrup højskole, en fantastisk aften, hvor vi flere gange havde fornemmelsen af at “nu letter taget”…. sang rigtig mange af de sange som vi alle elsker og holder af. Stort TILLYKKE med og til din mor. Vores barnebarn Jens fylder 2 år i dag.

  Like

 2. Hvor er det SMUKT Karen, og tak for sangen ❤ Stort TILLYKKE med din mor.
  Ha en vidunderlig sidste maj aften
  Kærlige hilsner og knus
  Anette

  Like

 3. Kære Karen
  Smukt indlæg 🙂 Jeg kender bestemt sangen, men med billederne til, mærker jeg endnu mere, hvor god den er – ‘Spot on’ som man ville sige i dag.
  Kh Lisbeth

  Like

 4. Kære Karen
  Var lige ved at kommentere på sidste indlæg, og så dukkede dette op 😉
  Så jeg vil endnu en gang ønske din mor et hjerteligt tillykke, og håber I får en pragtfuld dag. Det er smukke billeder du viser.
  Jeg skal ud at passe Eva, så vi må ses en anden gang.

  Kærlig hilsen
  Lone

  Like

 5. Hej Karen. Og tillykke med din mor – dejligt at høre hende nævnt igen. Og hvor passer sangens tekst dog smukt til dine billeder. Det har i sandhed været en velsignet maj. kh Jette

  Like

Der er lukket for kommentarer.