En ny Azalea til haven

Jeg måtte jo have noget med hjem fra besøget i Rhododendron-Haven. Det giver da næsten sig selv. Man er jo kun et menneske, ikke?

Det blev dog ikke en almindelig rododendron. Hvis den slags findes… Der er nemlig ikke noget almindeligt ved rododendron. Det lærte jeg i hvert fald, da jeg besøgte haven. De findes i uanede variationer.

Den, jeg faldt for, var en azalea, der jo også er i rododendronfamilien. En løvfældende azalea med de yndigste, lyserøde blomster.

Den skal plantes ud i skovhaven, når jeg får ryddet endnu et stykke mos/græs. Indtil da, får den lov at stå i potten og blomstre lige der, hvor vi kommer forbi den hele tiden. Så husker jeg også at vande den…

For hvor skal der dog vandes hele tiden, når sommeren beslutter sig til at komme i maj.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “En ny Azalea til haven”

 1. den er smuk
  for en måned siden var jeg ud at grave en azalea op hos en der mente den ikke passede ind i hendes Have.
  Det er en der hedder
  Klondyke og lyser i de allersmukkeste orange nuancer
  Så vi har heldige at den kunne flyttes uden at tage skade
  god Torsdagsdag

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: