Tidlig indsats mod dræbersneglene

(Indlægget indeholder reklame.) Når man ser sine skønne narcisser begynde at udvikle hulblonder, burde man allerede have været i gang med at sætte ind overfor sneglene.

For hulblonderne er tegn på, at nu er de der igen. Nu starter det. Sneglehelvedet.

Belært af sidste års erfaringer med nematoder, ringede jeg til Morten hos Zinkbakken.dk, for at bestille en af de store pakker Nemaslug.

Det gælder om at få ram på sneglene, mens de endnu er små, og før de begynder at formere sig. En lille snegl bliver hurtigt stor, og hver snegl har potentiale til at blive til 400 snegle. Et veritabelt mareridt i både teori og praksis.

Nu har jeg vandet med nematoder på alle sneglenes yndlingssteder i haven. Nematoderne er bittesmå rundorme, der angriber sneglen og får den til at miste appetitten, hvorefter den graver sig ned og dør. Nematoderne er ikke farlige for andre end sneglene, og det er rart at vide, at vores pindsvin kan grynte sikkert rundt om natten – også selvom den laver hømhøm på græsset. Det er den jo ikke ene om…

Fordi sneglene endnu er små, har jeg kun vandet og ikke brugt kannibalmetoden. Den metode er ret ulækker, men effektiv når sneglene bliver større. Du kan læse om kannibalmetoden her.

I drivhuset er der drysset Ferramol rundt om plantesækkene. Det er heller ikke farligt for andre end snegle.

Og køkkenhaven? Jo, den blev sidste år flyttet op i de fine højbede med sneglekant – også fra Zinkbakken.dk – og det virker altså også rigtig godt. Sneglene kan ikke komme omkring ombukket, og de må blive ude.

Bedene er blevet smukt og jævnt rustne nu, lige som vi havde ønsket.

I dag skal de plantes til. Jeg har drivhuset fuldt af småplanter. Blandt andet spidskål, persille, majs og bladselleri. Det skal alt sammen plantes ud i det dejlige, sneglefri miljø. Godt for både planterne og for os.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Tidlig indsats mod dræbersneglene”

 1. Jeg er begyndt sneglejagten for længst ved at drysse ferramol ud, det lader ikke til at have hjulpet alverden, desværre. Jeg har en lille lilje, som er helt skamferet, hver gang jeg kigger sidder der en ny lille snegl i den 😦
  Kh Lisbeth

  Like

 2. God sneglejagt! Vi planlægger også at købe nye højbede med sneglekant (fra Zinkbakken, naturligvis 🙂 ). Denne gang i den rustne udgave som I har. Det er skønt at have de 100 % sneglefri områder!
  God solskinssøndag til jer!
  Kh Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: