La Belle Epoque

Det hele er ikke lysegult og hvidt i vores forårshave. I efteråret købte jeg nogle tulipanløg, jeg har glædet mig så uendeligt meget til at se, når de sprang ud.

Nu er der her. La Belle Epoque hedder de. De er opkaldt efter den periode omkring år 1900, man i Frankrig kaldte La Belle Epoque (den skønne tid), hvor det Paris vi kender i dag blev bygget. Store boulevarder, parker og et blomstrende kultur- og ikke mindst forlystelsesliv. Nye opdagelser, ny malerkunst. En tid fuld af skønhed og håb. Perioden endte, da 1. verdenskrig startede. Suk.

Men tilbage til tulipanerne.

De er fyldte, med changerende farver, høje på stærke stilke. Som en kjole fra den skønne tid.

De er næsten smukkere end på løgposens billede, for farverne er dybere i virkeligheden.

Jeg lagde dem i en potte i slutningen af september, vandede godt og lod dem stå i drivhuset vinteren over. De kom ud i begyndelsen af april, da vi kom hjem fra USA, og der gik ikke længe, før de begyndte at vise knopper.

Sammen med mørke hornvioler,

står de nu på pladsen foran drivhuset og hylder foråret, der altid er en Belle Epoque.

Rigtig god og smuk fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “La Belle Epoque”

 1. hejsa min ven – hvor køber du dine tulipanløg henne ? og er der en henvisning til en blog på din side ? ha en god dag og nyd jeres hund – den vokser jo stærkt – hilsen britta w

  Like

  1. Hej Britta,
   Hvordan henvisning til en blog? Det her er min blog – men også min side. Der er næsten daglige indlæg 🙂 Jeg køber tulipanløg mange steder. Mest i Billigblomst. Men Belle Epoque har jeg købt hos krukkeshoppen.dk.
   Ja, nu er Fie oppe på over 7 kilo – det går så stærkt 🙂
   Mange hilsener, Karen

   Like

 2. Kære Karen
  Det er bestemt en flot blomst 🙂 Og dejlig velkomst til drivhuset – man kan sikkert også se skønhederne, når man går hen til huset.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.