En hvalps travle liv

Når Fie ligger trygt og sover med ben og ører ud mod alle verdenshjørner og den lyserøde truntemave strittende lige op i luften, dukker en børnesang frem af minderne. Sangen om lille Poul, der sover efter at have haft travlt hele dagen. Lille Poul ser ud på solen, hedder den.

Du kender den sikkert – måske har du sunget den – eller synger den – for dine børn? Det er især de midterste vers, Fie får mig til at tænke på.

Og han sover med det samme.
Han har rigt’ nok også slidt,
bygget huse, gravet damme,
malet mænd på fars stakit,
leget – meget –
gemt sig bort og råbt tittit!

Når man er en hvalp på vej fra baby- til barnestadiet, er der nemlig meget, der skal gøres – ikke mindst ting, man faktisk ikke må.  For eksempel at bide i fingre og tøj – og kravle ind i opvaskemaskinen…

Det hele skal passes. De lumske grankogler skal fanges, og så må man højt op ad skrænten.

De intetanende grankogler kan ikke skjule sig i længden, og de bliver hurtigt nedlagt og bragt ned i jordhøjde – og ind i køkkenet, hvor de fylder ret godt i pulveriseret tilstand…

Men dermed er dagens opgaver ikke forbi. Man skal skøjte køkkenet rundt med en vaskebold, man egenpotigt har stjålet ved vaskemaskinen.

Man skal ud i haven og knække hyacinter og tulipaner.

Man skal nedlægge og ruske i hjemmesko, og man skal spise masser af vovseguf, så man kan vokse de obligatoriske 600 – 800 gram om ugen.

Alt foregår i højt tempo, alt er meget, meget spændende – og noget er også lidt farligt. Ligesom livet er for lille Poul.

Og hvad lille Poul har døjet!
– brækket halen på sin ko,
få’t en myre ind i øjet
og få’t vand i sine sko –
trallet – faldet –
han kan nok ha’ brug for ro.

God torsdag – og prøv at gætte, om hvalpens mennesker også godt kunne bruge en lur?

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “En hvalps travle liv”

 1. Hihihi så skønne billeder af søde og lidt frække Fie 😉
  Hun er bare så dejlig, og hvor er hun blevet stor.
  Rigtig dejlig dag til jer.

  Kærlig hilsen
  Lone

  Like

 2. Ihhh altså mit hjerte svulmer i glæde over alle de banditstreger, især når de er sket. Hun er så kær hende Fie. Vores Lucky har en rum tid nu været teenager, så jævnligt er der ingen forbindelse, ift nej ordet. Men der er dage hvor han husker alt han har lært, og endda viser hvor dygtig han er uden at få besked. Du er god til at skrive om hvalpens travle liv. Jeg nyder dine skriverier meget.
  Ha en god weekend( siger Lucky også, han kan nemlig hyle som en ulv, når der sker noget han er glad for, tror han så et glimt af Fie, for han hylede;-)

  Like

  1. Jamen, hun er da også så skøn, at enhver teenagehund må hyle over det 😀 Du skulle lige se mit køkkengulv lige nu. Jeg har bundet en begravelsesbuket med friske bøgegrene, og resterne? Tja – de har været igennem hvalpemakulatortænderne… De glemmer tit ordet NEJ, men af og til sker der næsten kvantespring. ‘Sit’ er helt inde på lystavlen nu ❤
   Knus, Karen

   Like

 3. Ja det kunne de sikkert,hvalpens mennesker alså ,have brug for ro😊😇😇
  Helt utroligt hvad sådan en uskyldig hundehvalp kan udrette af ting og sager på ingen tid,og slippe godt fra det hele også, bare ved at se på en med store uskyldige øjne………hvem nænner så næsten at spolere et glad lille sind med fy og nej……….men lære gør de da heldigvis lige pludselig ,
  God travl dag herfra
  Kh Grethe

  Like

  1. Ja, man er SÅ træt af at høre sig selv sige NEJ med dyb overhundsstemme og så Dygtiiiig med lys og venlig stemme. Men – det skal jo til, og pludselig en dag sidder den der 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: