Så kom georginerne i jorden

Du vil nok sige: Først nu? Det har jo sådan set været vejr til at sætte georginer i jorden nogle dage. Men… det er ikke så let at grave med en hundehvalp om benene.

Faktisk er der ikke meget, der er særlig let med en hundehvalp, der insisterer på at hænge i løvriven, at bide i planteskeen og springe op på skovlen.

Men i går var Fie i skole for første gang – hun er startet på hvalpetræning sammen med sin far – hundeskolens nulte – og jeg kunne gribe spaden og få georginerne sat i markbedet.

De nye knolde, jeg har købt i år, har jeg sat i potter i første omgang. For at give dem en god start. De gamle knolde er store og saftspændte. De ny er mere sårbare – og nogle af dem var ærligt talt nogle små skravl. Lad os se, om de kommer…

Nogle af de ny er af den helt store slags – dem, hvis størrelse kaldes Dinner Plate. Det siger jo ligesom alt. Det er Cafe au Lait og en, der hedder Otto’s Thrill. Hvis det ikke er fotosnyd, bliver de virkelig meget, meget store.

Hvor jeg glæder mig til at lave buketter og dekorationer med georginerne igen og bære grøntsager og blomster hjem fra markbedet.

Havearbejdet bliver lettere, når Fie bliver lidt ældre. Det er jo heldigvis, sådan det går. Og på trods af hvalpebesværligheder i haven, knuselsker man jo de små kræ og deres skøre og sjove indfald.

Hvor meget havesind kan man forvente af en, der er knap 11 uger gammel? Nej, vel?

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

13 kommentarer til “Så kom georginerne i jorden”

  1. Prøv at sætte dem i potte først og så plante dem ud, når rødderne kan ses i bunden gennem pottehullet. Det gør jeg ved nye knolde, fordi de er så små – og fordi de skal have en vis størrelse, før de kan tåle at blive gnavet i af de ækle snegle, der virkelig, virkelig elsker georginer.

   Like

 1. Fie er så sød og elskelig, og det gør jo at det hele bliver lidt nemmere at klare 😉
  Hvor ser de flotte ud de store georginer. Håber ikke billedet snyder, for så vil jeg glæde mig vildt til flere flotte indlæg fra dig.
  Rigtig god og forhåbentlig solrig weekend

  Knus
  Lone

  Like

 2. Ejjjjjjjjjjjjjj kan man lægge dem nu…….
  Altså dahlia.
  Jeg er bange for at mine fra sidste år er lidt sådan ikke bløde. Men de giver efter når man trykker på dem. Så de er nok ikke gode? Øv også har forsøgt på bedste måde at lade dem overvinter. Det gik sidste år!!!!!!
  Jeg har også købt nogle af de store. Selvfølgelig i hvid :)))))))))
  Hvor ser jeres lille hvalp bare fræk ud og specielt med fregner på næsen.

  Smuk lørdag
  Charlotte

  Like

  1. Hun er en lille frækkert og fås kun i to indstillinger: on og off 😀 Prøv da at lægge knoldene. Det er kun, hvis de er helt runkne og indtørrede, at alt håb er ude. Jeg har også købt cafe au lait i år 🙂
   Knus og dejlig mandag – Karen

   Like

 3. Det er det som gør livet sjovt og dejligt at have en firebenet hjælper med
  Nu hvor vores er fire og et halvt år gammel er hun ikke den der bider i værktøjet, men hun er med som en skygge og skal der Blomsterpinde I jorden bider hun I dem knurrer og gør vildt for at vi skal kaste den
  God Fredag aften til alle jer

  Like

 4. Jeg ville ønske, vi kunne overvintre knoldene, men det er prøvet, og det går ikke. Sidste år købte jeg nye og lagde i potte. Det var osse en fuser, så vi fortsætter som hidtil med at købe færdige planter. De blomstrer også dejligt tidligt.
  Dejlige dage, vi har haft – næsten for varmt (sig det ikke højt), men jeg savner lidt de der første forårsdage. Måske de er på vej 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

 5. Nuurhh en sød lille hund! Jeg syns faktisk ikke, der er så stor grund til bekymring om det er for sent at sætte det ene og det andet. Sæsonen er lang, og det skal nok nå at komme det hele. De sidste mange år har oktober jo også været en god måned. Så ingen grund til stress 🙂

  Like

  1. Ja, det er man jo nødt til at fortælle sig selv mange gange om dagen. Men i år er Fie det vigtigste. At hun bliver passet – og opdraget – er jo forudsætningen for, at det hele bliver mindre stresset næste år. Og hun er altså noget så sød ❤

   Like

 6. Man tilgiver alt besværet når man ser ind i sådan et par hvalpeøjne 🙂 Dejligt at du har fået lagt georginer. God fornøjelse med dem! Jeg er bange for at jeg har taget livet af mine … men så må jeg jo bare begynde forfra!
  God solskinsdag til dig, Karen!
  Kh Nana

  Like

  1. Det gør man. Den afgrundsdybe tillid er totalt afvæbnende.
   Du starter da bare forfra i den ny have med nye georginer – det er da til at komme om ved. Flyttedagen nærmer sig – det bliver godt, når det er overstået 🙂
   Kh, og rigtig god weekend, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.