Glimt og indtryk fra USA: Hvaffor en Trump?

Allerede før vi rejste, havde vi snakket om, at det virkelige USA nok ikke ligner det, vi læser om i medierne, og vi glædede os rigtig meget til at møde mennesker der og høre om deres liv.

Også i USA var fjernsyn og storbyaviser fulde af Trump og pornostjernen, men det hørte vi ikke meget til. Amerikanerne har – ligesom os – deres eget liv at leve, og de fleste bor dejligt langt fra Washingtons intriger. Dem vi mødte – både høj og lav – var meget optimistiske, åbne, glade og meget stolte af deres land.

Der var den snakkesalige mand i Memphis, der var i lære som sporvognskonduktør. (Memphis, hvor vi blandt andet besøgte Graceland… Et cirkus, men ret sjovt. Det ligner faktisk det i Randers… eller også er det omvendt…)

Pigen med det fantastiske lange, tykke og lyse hår, der boede i en campingvogn ved søen i Arkansas sammen med sine to katte.

Manden der gik tur med sin kat i snor, og som fortalte os, at katten kørte med ham på motorcykel – den havde sin egen styrthjelm og motorbriller.

Farmeren med de 30.000 hektar, som vi mødte i Nashville – han var der sammen med sin tvillingebror for at fejre deres fælles 72 års fødselsdag med countrymusik på Nashvilles utallige spillesteder.

Rosinfarmeren fra Californien, der leverede til Sun Maid rosiner og var meget stolt af det. Det kan jeg faktisk godt forstå.

Kassedamen i Virginia, der også arbejdede for sheriffen, og som advarede os  mod en farlig vejstrækning. ‘De har for meget fart på der, og de ryger lige ud over bjergsiden’.

Den dygtige guide på Michie’s Tavern udenfor Charlottesville – en af de mange pensionister, der arbejder som frivillige og holder de historiske steder levende og i gang.

Mennesker. Hele mennesker med historier og i nogle tilfælde skæbner. Historier de har delt med os på vores vej på tværs af kontinentet. Det var i den grad med til at give os et billede af et stort

og sammensat

og meget varieret land.

Det kan man da kun være taknemmelig over.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Glimt og indtryk fra USA: Hvaffor en Trump?”

 1. Hvor spændende at læse Karen. Det er nemlig folket der gør landet, og ikke alle de intrigere. Det må tage lidt tid at lande i Skivholme igen, ovenpå alle de oplevelser, om end lille Fie nok hjælper jer godt og grundigt med det 🙂

  Like

 2. Lige præcis det du beretter der Karen er fantastisk. Jeg er slet ikke til USA. Men når det er så lækkert som du beskriver med mennesker af kød og blod. Så er jeg på og det fænger.
  Alle de åndsvage intriger dem har man hørt nok af :)))))

  Knus
  Charlotte

  Like

  1. Det er virkelig et godt land at rejse i. Vi mødte kun venlige mennesker – inklusive sheriffen i Texas, der bare stoppede os for at være sikre på, at alt var i orden. Men sådan er det jo de fleste steder. Folk er folk uanset intrigerne på borgene rundt omkring. Bevares, der er steder, man ikke bør komme – men det er der jo også i Aarhus 😀
   Kh, Karen

   Like

 3. Det må have været en fantastisk tur! Skønt at møde så mange forskellige mennesker og miljøer.Og ja, vi lever jo allesammen vores egne liv uden evig og altid at spekulere over, hvorfor og hvordan det nu lige er med de der magthavere 🙂

  Like

  1. Ja, det passede jo perfekt. Vi kom hjem i sidste uge, og hun blev otte uger i søndags, den lille krudtugle 🙂 Jeg kunne godt tage afsted igen, hvis det ikke lige var, fordi vi har fået baby 😀
   Kh, Karen

   Like

 4. Så dejligt at i har fået de lokale i tale – det giver noget helt specielt til sådan en ferie.

  Like

 5. Kære Karen
  Så mange spændene mennesker og oplevelser I har haft. Det må have været fantastisk. Det er lang tid at være hjemmefra men det er jo ikke til at nøjes med en lille uges tid, når det er USA 😉
  Jeg er jo totalt Elvis fan, men har dog kun besøgt Graceland i Randers. Det var nu også en oplevelse.
  Ønsker dig og lille Fie en dejlig dag

  Knus
  Lone

  Like

  1. Så ville du elske Graceland, Lone. Udover huset er der udstilling af hans biler – også den lyserøde Cadillac, udstillinger om Sun Records, og udstillinger af hans tøj. Det er helt vildt stort!
   Fie er alene hjemme med sin ‘far’ i dag 🙂
   Knus, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: