Timer ved køkkenvasken

Den anden dag, da jeg stod og vaskede stegepanden af, kom jeg til at tænke på, hvor mange dage af et liv, man mon samlet tilbringer ved køkkenvasken?

En spørgsmål af den type, man ellers foretrækker ikke at tænke på. Ligesom man heller ikke skal tælle, hvor mange dage man er forkølet i løbet af et liv. Eller hvor mange døgn, man samlet kommer til at holde i kø i Aarhus.

Jeg tilbringer meget tid i køkkenet. Laver mad, bager – og vasker op efter madlavning og bagning. Derfor holder jeg også ekstra meget af den hyggelige udsigt fra køkkenvinduet. Den nyder jeg hele året.

Men udsigt er ikke alle forundt, og det er heller ikke helt nok. Det meste af vinteren er der jo kun mørke på den anden side af ruden.

Derfor har man opfundet vindueskarme i køkkenet, tænker jeg. Vindueskarme med plads til planter og andet, der lige gør pladsen lidt kønnere eller sjovere.

Årstidens blomster eller grønne planter.

Og vandkanden.

Min inde-vandkande står altid der. Så kan man nemlig huske at fylde den, mens vandet i vandhanen løber varmt. Undgå vandspild og så videre…

Alt i alt har jeg en rigtig hyggelig plads der ved køkkenvasken. Så gør det ikke så meget, at der bliver tilbragt en rum tid af ens liv lige der.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Timer ved køkkenvasken”

 1. Ja der er bare rigtig mange hyggelige ting i dagligdagen,som jeg også nyder hver eneste dag.
  Tror det handler om at se skønheden ,lige der hvor man er
  Bare gåturen med hunden ,og al den stille ro der følger med………….det er bare.ren terapi😊
  God mandag herfra
  Kh Grethe

  Like

Der er lukket for kommentarer.