Kålroser eller rosenkål?

Hvad skal man kalde dem? Kålroser eller rosenkål?

Det er kål, men det ligner roser. Det er ikke kålroser, for det, man kalder kålroser – altså cabbage roses – er de store, fyldte roser, man ser på de engelske, romantiske tekstiler – som jeg i øvrigt er ret vild med.

Rosenkål er det heller ikke. Det kan enhver se.

Jeg så dem på afstand i blomsterbutikken i går, og jeg troede faktisk – indtil jeg kom helt tæt på, at det virkelig var roser. Med en helt fortryllende farve.

Rosakysset hvid. Det er kål. Det ser man tydeligt, når man kommer tættere på.

Sjov ide, og også en meget køn en af slagsen, så pyt med om det er en kålrose eller et rosenkål. En slags pyntekål er det i hvert fald, og en meget pyntelig kål er det også.

Rigtig god weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Kålroser eller rosenkål?”

  1. Åhhh hvor smukt, og en rigtig sjov idé. Jeg er også helt vild med de engelske tekstiler med store voluminøse roser. Jeg er nu også vild med rosenkål ;o)
    Rigtig god lørdag.

    Knus Lone

    Like

Der er lukket for kommentarer.