Grøn udvikling

En af de dejligste ting ved blomster er at følge deres udvikling. Jeg kan følge en rose fra knop til bladdrys ude i haven og være lige lykkelig, hver gang jeg ser den – også otte gange om dagen. Det samme gælder blomster i buketter.

Nu har blomsterne fra FLOWR aftenen pyntet hos os i hele 12 dage. Nogle er sygnet hen og er blevet pillet ud af buketterne, og i går var der så mange, der var begyndt at se kedelige ud, at jeg pillede buketterne helt fra hinanden og lavede nye igen. For ligesom man skal undgå madspild, skal man da helt bestemt også undgå blomsterspild. Det gælder om at lave nyt af rester.

Mens jeg stod og klippede, sorterede og arrangerede om, tænkte jeg blomstertanker. Hvilke blomster var de mest holdbare i buketterne, hvilke havde haft den smukkeste udvikling, og hvilke ville jeg gerne købe som bundter en anden gang?

Jeg har nemlig ikke flere hundrede kroner til blomster hver uge. Det er det nok de færreste, der har. Så køber jeg selv blomster, er det ét bundt eller to, hvis der er tilbud. Store buketter er til gaver.

Roserne har holdt fantastisk. De sartrosa bliver mere og mere lilla, men de står fint endnu. Dem, der er sat i oasis, står allerflottest.

Buketten med staudeclematis og ranunkler er stadig rigtig fin.

Kirsebærgrenene i buketten er sprunget ud. Jeg tror næppe, jeg kan forestille mig en mere poetisk blomst end en sartrosa kirsebærblomst.

Men vinderen over dem alle i holdbarhed og ynde er staudeclematis. Knopperne springer ud efterhånden, og de første blomster står endnu. De lilla blomster er nu sat sammen med de tre eucalyptusgrene.

Det er faktisk nok.

Næste gang, jeg køber afskårne blomster, vil jeg nøjes med et enkelt bundt staudeclematis. Jeg vil anbringe dem, så de står frit, kun med et par bare grene fra haven som selskab. Og så vil jeg glæde mig til at følge dem i mange, mange dage.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Grøn udvikling”

  1. ‘Undgå blomsterspild’. Super formulering, for der er jo det, man er nødt til, hvis man ikke bare vil kassere hele molevitten. Det nænner jeg heller ikke. Staudeclematis har jeg ikke mødt i afskåret tilstand, men vil se efter den. Tak for en fin lille oversigt 🙂
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.