For når VINTERsolen skinner….

For når VINTERsolen skinner, bli’r jeg glad… En let omskrivning af Svantes sang, Hilsen til forårssolen. Svante, forklædt som Poul Dissing (eller også var det omvendt), synger om forårssolen, og der er da heller ikke noget dejligere.

Det skulle da lige være vintersolen. Når solen endelig skinner efter måneder i mørke.

I går kom jeg hjem, før solen gik ned. For første gang i år. Lyset var kobberfarvet, som det jo er, lige når solen er på nippet til at hoppe over kanten. Himlen var klar, og to musvitter sang om kap i træerne.

Et glimt af sollys på den gamle birkestamme.

Solglimt i bækken, der løber fuld af alt det vand, der er faldet i vinterens løb.

Højbedene badet i lys. De venter bare på forår og frø.

Og oppe på wrapballerne – hvad var der lige der?

En stor og flot solbadende norsk skovkat. Der kunne Puma også godt lide at ligge. Ingen plads er ledig længe derude i Catworld. Han bor sikkert et sted i nærheden, for han følte sig så tryg, at han ikke engang gad flytte sit luksuslegeme, da jeg gik forbi.

Et øjeblik efter var solen på vej ned bag træerne på den anden side af ådalen.

Og hvor vil jeg dog hen med alt det? Jo – det er bare for at bevise – og for senere at huske – at solen faktisk har skinnet en lillebitte smule her i vinter.

Solen skinner på fallittens rand.
Derfor denne dyrekøbte randbemærkning:
Der er caries i tidens tand.
Dens emalje trænger voldsomt til forstærkning!
Snart skal jeg og mine sidste tænder skilles ad,
men når VINTERsolen skinner,
blir jeg glad!

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “For når VINTERsolen skinner….”

  1. Dejlige solskinsglimt du viser. Pavillonen ligger nærmest guddommeligt som et tempel, og det lille solstrjef på stammen er så fint. Der er mange smukke oplevelser i detaljen, og det er godt at blive mindet om det. Det kunne Svante Dissing Andersen også 🙂
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.