Korkelm

Sikke et uvejr det er derude. Vinden hyler og slår, og regnen sjasker i plader ind mod ruderne. Sådan blæste det også i går, og det var ikke spor rart at være ude i. Men lidt ud skal man jo for ikke at få kahytskuller, og jeg tog kameraet med for at prøve at fange stormen.

Det var nu lidt svært og heller ikke særlig rart, så jeg gik om for at beundre korkelmen bag maskinhuset. Den plantede vi for en syv-otte år siden, da den kun var et lille rodskud i en potte.

Den er blevet kolossal. Og – som vi også var blevet advaret om – sætter den rodskud i massevis. Maskinhuset er bygget på en sandpude, og det sand passer korkelmen rigtig godt.

En korkelm er lidt kedelig om sommeren. Bare stor og grøn. Men nu, hvor dens stamme og grene kan ses, er den ret forunderlig med sin sære, furede bark.

Grenene er gode i dekorationer og som klatrestativer for slyngplanter. Der er noget at holde fast i.

Vi skal have gravet nogle af alle de rodskud op. Ellers bliver sandskrænten ikke andet end et tykt, uigennemtrængeligt buskads af forvildet korkelm. Og så er det så som så med charmen.

Endnu et af de mange projekter, der skal ordnes. Men ikke i dag. I dag er det bare vejr til at vente på, at stormen holder op.

God, blæsende mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Korkelm”

Der er lukket for kommentarer.