Hvidløgsspirer

Her i vintertiden spirer hvidløgene i køleskabet. Det er simpelthen den årstid.

Når de først er spiret, er de ikke så interessante mere. Smagen er lidt ‘gammel’, og hvidløgsfeddene er ikke saftige mere. Men der er ingen grund til at smide dem ud. De kan bruges på en helt anden – og dejligt forårsagtig måde. Skil løgene ad i fed og sæt feddene tæt sammen i bunden af en lille skål. Hæld lidt vand ved – bare lidt i bunden af skålen – og vent et par dage. Det er utroligt, så hurtigt de vokser.

Spirerne er det lækreste, grønne drys til maden. Som purløg med en mild smag af hvidløg. Lækkert i salaten eller hvor du nu trænger til et lille, grønt pift.

Og bare det at se noget vokse på den her årstid er noget af det mest livsbekræftende.

Rigtig god weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Hvidløgsspirer”

  1. Det ser både sødt ud, og det er da smart, at man kan spise spirerne 🙂 Jeg har desværre lige smidt gummirester ud, men der går ikke lang tid, før der er flere. Og denne gang skal de bruges 🙂
    Kh Lisbeth

    Like

  2. Ja det ser bestemt godt ud, og minder om at foråret snart er på vej. De sidste dage har været milde og forårsagtige herovre, løgene pibler op af jorden, det er så dejligt.

    Kærlig hilsen Anette

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: