De første erantis

Det sner derude, og jeg arbejder hjemmefra i dag. Det er hyggeligt – og effektivt. Jeg når det hele på den halve tid, fordi der ingen forstyrrelser er, og så er udsigten til vintermarker nu en hel del bedre end udsigten til byggepladsen inde ved universitetet.

Siden lidt i otte har jeg læst korrektur, svaret på mails og holdt en lille frokostpause, hvor jeg lige måtte en tur ud i haven og snuse udeluft. Og se, hvad jeg fandt:

De første erantis er på vej. De baner sig vej op gennem jorden med deres små, stærke nakker, og snart vil der være helt gult under buskene.

Solstrejf i en mørk tid. I går så vi solen i glimt nede omkring Fredericia, hvor vi var på besøg hos vores venner, Hr. og Fru Grøn (ja, den Fru Grøn – hende med det fænomenale knækbrød). Solen varmede faktisk, når bare man stod i læ, og et par småfugle fløjtede højt løfter om bedre tider forude.

Det er stadig vinter, og det bliver det ved med at være en rum tid endnu. Men dagen er tiltaget med lidt over en time, der er erantis på vej, og vintergækkernes små spyd kigger op mellem de visne blade.

De viser, hvor vi er på vej hen, selvom der er et stykke at gå endnu.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “De første erantis”

 1. Yep det giver glæde i kroppen når man får øje på de gule forårs bebudere
  Her er de første Vintergækker og Dorthea liljer ved at stikke spidserne frem. Må ud Og checke naboens forhave, om erantiser er ved at titte frem der
  Og i år skal det være,I år skal jeg have gravet nogle op til min Have
  Har været et smølehoved de andre år

  Like

 2. Kære Karen
  Drømmen om forår har fået et hak mere af dine erantis 🙂
  Med lidt god vilje kan man påstå, at vi har fået sne. Ikke i haven, for jorden er alt for varm, men på uisolerede tage ligger der enkelte steder en spskfuld hvidt pulver. Jeg kalder det nu ikke sne. Det har vi stadig til gode.
  Sådan en hjemmearbejdsdag er både hyggelig og effektiv. Dem holdt jeg også meget af, men ikke hver dag – for så ville jeg savne kollegerne og den faglige snak.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Netop – arbejde hjemme en gang imellem, men ellers være sammen med de andre. Sådan en dag får man også vasket og den slags – herligt, når man ikke har været hjemme i weekenden 🙂
   Håber, vi alle sammen får en god dyne sne, så vi kan blive hjemme og læse havebøger.
   Kh, Karen

   Like

 3. Det er bare så dejligt at finde de første Erantis og inden længe følger vintergækkerne efter. Her er der også kommet mere sne og det er vist med at nyde det før det forsvinder igen.
  God dag til dig.

  Like

  1. Det er det nemlig. At kalde dem forårsbebudere er nok det rigtige ord, for de bebuder, at det bliver forår, selvom det langt fra er det endnu. På dine billeder kan jeg se, at I har fået mere sne end vi har. Det kunne nu være dejligt med en ordentlig dyne, så det kan lyse op om natten.
   Også god – male – dag til dig, Rita 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.