Fem gode med rosenkål

For tiden kan jeg slet ikke gå forbi rosenkålene i grøntafdelingerne der, hvor jeg handler. Ud over at spise kogte rosenkål – kogt lige al dente – til næsten alt, har jeg haft gang i mine gamle opskrifter med rosenkål.

Her kommer min personlige top 5 liste.

Nummer 1 er den nyeste. Opskriften på lun rosenkålsalat med ingefær og ristede peanuts. Den er stærkt vanedannende og rusker lidt op i smagsløgene i den grå vintertid.

Nummer 2 er comfort food af bedste slags. Fars og bacon. Det bliver man ikke træt af.  Farsfad med rosenkål, bacon og hasselnødder.

Nummer 3 er den sorte gryde: Oksekød med efterårsgrønt i natsort øl – og altså også rosenkål. Den kan også laves med oksekød i tern, hvis man vil.

Nummer 4 er farsmad igen.  Farsmuffins med rosenkål. Farsen er blandt andet krydret med revet æble. Orker man ikke at lave små muffins, kan man bare lave det som farsbrød. Men muffins er nu så dekorative, og de er også gode til madpakken.

Nummer 5 er der ingen billeder til. Et eller andet er gået galt med det gamle indlæg. Men det er krydrede rosenkål i karryfløde, og de er både grøntsager og sovs på én gang. Slet, slet ikke så ringe. Jeg må lave dem igen snart og tage nogle nye billeder.

De fem opskrifter er lidt af forklaringen på, hvorfor jeg ikke kan gå forbi rosenkålene i grøntafdelingen – måske får du det også sådan nu? Rosenkål skulle i øvrigt også være gode for leveren, og så kan man jo godt tillade sig vin til maden, ikke? Win-win.

Rigtig god tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Fem gode med rosenkål”

 1. TAK for rigtig god inspiration! Jeg har altid elsket rosenkål og heldigvis har min mand med årene lært, at det rent faktisk smager godt. Alle dine forslag skal prøves 🙂

  Like

   1. Vi spiste salaten i aften – den smagte rigtig godt. Og jeg lavede også selv ingefærsiruppen. Den vil, som du også skriver, være god til mange ting 🙂

    Like

 2. Tak for opskriften er med vores absolute yndlings Kål
  Vil med glæde afprøve dem alle

  Pas på der kommer Kål 😎🙃😎

  Like

 3. Tak for tippet. Jeg spiser meget kål her om vinteren, men kommer til at blive i de samme slags, såsom blomkål, broccoli, spidskål osv. Jeg tror jeg skal finde mig nogle rosenkål i aften.

  Like

Der er lukket for kommentarer.