Amaryllisspam

Egentlig skulle jeg bare ind efter nogle grøntsager og et bundt hyacinter til vasen i køkkenet. Men… så var der et tilbud, jeg ikke kunne modstå.

12 stængler amaryllis for 50 kroner. Vildt. Jeg faldt for de fine koralfarvede med den lyse bagside og det glødende indre.Tre af dem kom i murstenformen sammen med efeublade til at dække bunden af oasis.

Resten blev sat i en stor gulvvase, hvor de springer mere og mere ud.

Dem i formen springer også mere og mere ud, så de kan godt tåle at stå i oasis.

De er så smukke i hele deres lange udvikling.

Sikke en overflod.

Det var selvfølgelig hos Billigblomst i Aarhus, jeg fandt dem.  Jeg er ikke sponsoreret af Billigblomst, vil jeg lige sige. Det er vist snarere mig, der sponsorerer dem. Der går i hvert fald en del lommepenge den vej hen over året.

Nogle siger, det går ud over blomsterhandlerne, at Billigblomst kan sælge blomster til den pris. Men… jeg ville altså  aldrig have købt 12 amaryllis, hvis de kostede 40 kroner stykket, som jeg har set dem til hos en blomsterhandler inde i byen. Nok ikke engang én.

Det havde kun betydet, at jeg slet ingen amaryllis havde haft, og det havde hverken gjort blomsterhandleren eller mig glad.

Det er lidt som med lavpris-flyselskaberne. De gør det muligt for helt almindelige mennesker at opnå noget, de ellers ikke havde kunnet dengang, da flyrejser var for de få udvalgte.

Hverken rejser eller blomster bør være for de få udvalgte.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Amaryllisspam”

 1. Hos lavprisflyselskaberne, er det personalet, som betaler for de heldige kunder med lønninger, som man slet ikke kan leve for i Danmark og kun i ringe grad i andre lande ….. men dine Amaryllis har en skøn farve, og jeg havde nok også købt dem.

  Like

   1. Og nu kommer million kroner spørgsmålet til professorn (;-0)
    Hvordan får man Amaryllisen til at blomstre igen. Vores sætter nye blade og vokser og vokser men blomster sætter de ikke

    Like

  1. Jeg faldt også helt for farven – jeg trænger sådan til farver i januar. Havde de sartere, ferskenfarvede været der, ville jeg nok have købt dem – men de var der ikke, så pyt – de her er skønne.

   Like

 2. Ååååh, hvor er de skønne! Du skulle have købt 24 😉 Jeg er også ret vild med din gulvvase. Sådan én mangler jeg af og til …

  Like

  1. Jeg tænkte faktisk på det. Men så skulle vi nok til at bygge til 😀 Gulvvasen er en, jeg har fået i forbindelse med oprydning på arbejdet. Den havde stået med en stor orkide i. Orkideen var død, vasen var fyldt med kalk og grønne alger – men lidt eddike klarede det, og nu har jeg en gulvvase 🙂

   Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.