Rejemousse i spinatruller – en rigtig fin forret

Vi holder nytår sammen med naboerne, og i år skulle jeg have forretten med. Til den kombinerede jeg to af mine yndlingsopskrifter. Den med spinatrouladen og den med rejemoussen.

Det så rigtig festligt ud, og med de ingredienser kunne det ikke smage andet end rigtig godt, tænkt jeg. Og det kom til at passe.

Lidt lavede jeg om på i de oprindelige opskrifter – jeg puttede mere husblas i, så moussen blev lidt mere håndterbar, og jeg kogte spinaten. Den kombinerede opskrift kommer her.

Så er det bare at gå i gang dagen før, der kommer gæster næste gang. For rullerne skal have tid til at sætte sig, før man kan skære pæne skiver.

Opskriften her er til fire personer til forret.

Til spinatrouladen skal du bruge:
250 g frossen helbladet spinat
2 æg
Salt og peber

Tø spinaten op i en lille gryde og lad den koge en fem minutters tid. Hæld den over i en si, lad den dryppe – og køle af, og knug så overskydende vand ud af spinaten med hænderne.

Hak spinaten groft med en kniv og bland den med æggene og et drys salt og peber. Bred den ud i bunden af en lille firkantet bradepande, som du først har foret med bagepapir. Bag den i ovnen i en ti minutters tid på 200 grader. Tag den ud og lad den køle helt af.

Til rejemoussen skal du bruge:
4 blade husblas – og vand til udblødning
200 g rejer (de små og billigere er helt fine til retten)
1,5 tsk fintrevet løg
1 tsk ketchup (virkelig kun en anelse)
2 spsk mayonnaise
1 spsk tørrede dildspidser (de fås i Tiger) eller to-tre spsk friskklippet dild
3 spsk citronsaft
1,5 dl piskefløde

  1. Læg husblas til udblødning i et glas vand.
  2. Hent så håndmixeren og minihakkeren. Pisk fløden til flødeskum – skummet skal være ret stift. Hak rejerne i minihakkeren sammen med citronsaft. De skal hakkes ret fint, men ikke til grød.
  3. Rør de hakkede rejer med mayo, ketchup, dild og fintrevet løg.
  4. Smelt husblas sammen med lidt vand i en lille kasserolle og bland den smeltede husblas i. Tag håndmixeren og pisk husblasen godt sammen med resten og vend til sidst flødeskummet i. Bland det grundigt.
  5. Sæt skålen i køleskabet i en halv times tid, så moussen kan stivne lidt. Er den for blød, er den ikke til at styre.

Så er det tid til at lave ruller.

Læg moussen i en tyk, bred stribe på spinatpladen og rul den sammen. Brug bagepapiret til hjælp. Pak så rullen stramt ind i flere lag film og læg den på køl til næste dag.

Nu kan der skæres fine skiver. Anret dem på en bund af salat og pynt med dild.

Som du kan se, er det ikke særlig besværligt. I hvert fald ikke i forhold til resultatet. Bare du går i gang i god tid – altså dagen før – kan det ikke gå galt. Prøver du at lave dem i sidste øjeblik, er du virkelig selv ude om det.

God tirsdag. Den første i år.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Rejemousse i spinatruller – en rigtig fin forret”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: