Nytårsforsætter?

Nytårskoncerten er overstået – med de skønneste blomster og den samme lette og festlige musik som altid. Nu er det virkelig første januar. Ingen tømmermænd, men en almindelig mathed ovenpå endnu en for sent i seng dag.

Det er ikke meget, jeg har udrettet i dag. Puttet lidt nyt fyld i murstensformen, hvor kalenderlyset har stået så fint i den sidste måneds tid.

Flyttet lidt om på planterne og gjort plads til den strålende, lysende orange julestjerne, jeg købte minus 50% i fredags. Mere en nytårsstjerne end en julestjerne. Den holder nok ikke længe, så den skal nydes, mens den er der.

Imens har jeg tænkt lidt over nytårsforsætter. Dem er jeg lidt imod, når de handler om at gøre bod for julens synder. Det skal såmænd nok ordne sig i løbet af måneden, når hverdagen rammer.

Og alligevel vil jeg lave et nytårsforsæt i år. Det skal være at bruge mere tid på de ting, jeg bliver glad af at gøre.

Være sammen med mennesker, jeg kan lide. Binde blomsterkranse. Gå i haven og lave noget pynteligt uden først at være færdig med at luge. Lave og spise god mad, sund eller usund, alt efter humør. Se film med Hugh Grant  – eller Clint Eastwood – alt efter humør. Læse hyggelige bøger om helt almindelige mennesker uden at gemme bogen i omslaget fra den seneste politisk korrekte bestseller.

Og høfligt ‘være forhindret’, når jeg bliver stillet overfor forventninger om at deltage i arrangementer, jeg ikke har spor lyst til at være med til.

Lad os se, om ikke det går? Det kunne da være dejligt.

God første dag i 2018.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

14 kommentarer til “Nytårsforsætter?”

 1. Sådan!! Jeg synes det er en fantastisk ide at bruge nytårsfortsætterne positivt – og at vælge til og fra, så man får sammensat det bedst mulige liv for én selv er da den ultimative luksus. Godt nytår til dig, søde Karen – glæder mig til at følge med i det nye år.

  Like

  1. Tak i lige måde, Pia. Jeg kan se, I nyder livet i et lidt bedre vejr end vores 🙂 Der er jo den ting ved at blive ældre, at man bliver mere klar over, hvad man gerne vil. Og samtidig bliver man også mere klar over, at tiden ikke er ubegrænset. Den kombination skulle gerne føre til lidt klogere valg – en gang imellem 🙂

   Like

 2. Kære Karen
  Rigtig godt nytår.
  Jeg er på præcis samme nytårs fortsætter som du.
  Især den med at være sammen med dem jeg holder af, og fravælge det jeg ikke har lyst til.
  Jeg glæder mig til at følge dig og din blog i 2018
  Knus Lone

  Like

 3. Det lyder til at være nogle meget fornuftige nytårsforsætter, Karen! Jeg håber du får et 2018 med tid og overskud til at gøre det der gør dig glad. Og jeg vil forsøge mig i samme retning 🙂
  Godt nytår!
  Kærlig hilsen Nana

  Like

 4. Jeg vi bare blive en bedre udgave af mig selv
  Kan være svært nok, men vil gøre mit bedste
  Godt Nytår til jer og alle i og omkring Skivholme

  Like

Der er lukket for kommentarer.