Vintergækker i december?

I går skinnede solen over bakkerne og lokkede lyshungrende mennesker ud af deres lune huler. Jeg blev også lokket ud og væk fra ferieoprydning i skuffer og skabe.

Og se, hvad jeg fandt på den vestvendte skrænt.

Vintergækker på vej. Det er tidligt, men velkomment.  Bliver det alligevel frost og sne, er der ikke noget at bekymre sig om. De små vintergækker stopper bare der, hvor de er, og venter på næste omgang tø.

I dag er endnu en juleferiedag, og vi vil tage på udflugt. På udflugt til Thai Binh, det thailandske supermarked i Aarhus. Vi vil have thaisuppe i aften – med masser af chili, ingefær og lime. Det trænger maverne til efter julemaden.

For når jeg siger, at hos os er julen ikke slut endnu, betyder det ikke, at vi stadig vælter os i sild og snaps og and og risalamande og stædigt nægter at give slip på helligdagenes smovsen. Det kan ingen maver tåle. Den sene jul er mere en følelse. En følelse af forlænget højtid, hvor man nyder lysene og juleblomsterne.

Nogle stille dage uden ritualer, men med juleglæden i behold.

God fredag – den sidste i år.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Vintergækker i december?”

 1. Åhhh så vidunderligt med forårsbebudere. Selvom jeg elsker julen, glæder jeg mig allerede til forår. Skønt lige at se det er på vej ;0)
  Ønsker jer et smukt og lykkebringende nytår.
  Kærlig hilsen
  Lone

  Like

 2. Kære Karen
  Det er så skønt, når forårsløgene er tidligt fremme og lover os forår. Også selv om de må putte sig under en snedyne i en periode. Dejligt at du fandt dem til os 🙂
  Suppen lyder lækker. Farven er jo i hvert fald megaflot.
  Kh Lisbeth

  Like

 3. Kære Karen. Skønne billeder fra en solskinsdag du der har fanget. Det lyder spændende med thai suppe, jeg lavede nu kartoffelsuppe med masser af revet ost, tynde skiver skinke og groft brød til. Vi er også nået til grænsen med det fede julemad, og da både Jens og jeg har været hårdt ramt af influeza og dermed appetitløshed til følge, så er det med at finde det fristende mad frem…. Godt nytår til jer begge. Kærligst Merete

  Like

 4. Det er noget vi skal /må vende os til
  I Oktober havde jeg Blomster på mine Brombær. Og for to år siden var der Blomster på et af mine Æbletræer, også i Oktober
  God Weekend til alle i og omkring Skivholme

  Like

Der er lukket for kommentarer.