Det var så julen…

Kalenderlyset er brændt ned. Et tydeligt tegn på, at det var så julen i år. Men… officielt varer julen jo helt til Helligtrekonger, så vent lige lidt.

Det er kun helligdagene, der er gået. Ikke julen som sådan. En del af julesagerne bliver pakket ned i dag. De tørre dekorationer skal ryddes op, alt dryssende gran skal ud, og drillenisserne skal puttes. Det bliver rart at få ryddet op.

Men i hele den lange, grå og mørke januar skal der stadig være lys og hvide blomster i vindueskarmene.

Og krybbespillet får lov at stå til Helligtrekonger. For historien om Bethlehem slutter ikke, før de helligtrekonger/de tre vise mænd er kommet med guld, røgelse og det der myrra skær. Ja, faktisk er julen kun begyndelsen på den lange historie. Men det er en helt anden sag, der virkelig varer helt til påske.

Nu brænder vi adventslysene ned stille og roligt, og rydder op efterhånden. En langsom overgang til hverdagen er slet ikke så skidt. Jeg har juleferie til efter nytår, og livet må godt gå lidt langsomt indtil da.

Rigtig god fjerde juledag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Det var så julen…”

  1. I min Barndom var det en Helligbrøde at fjerne noget fra Julen før Hellig Tre Kongers Dag
    Traditionen var at tre unge Mænd fra den lokale katolske kirke kom i hjemmene udklædt som de hellige tre konger sang nogle Salmer og så puttede vi vores Obolus I den til formålet medbragte Skattekiste og så drog de videre til næste Hus

    Like

Der er lukket for kommentarer.