Så er julegaverne i hus

Der er kommet en hel del sne her til morgen. Det sidste af den første sne regnede væk i går, men nu er alting hvidt igen.

I går i silende regnvejr fik vi de sidste julegaver i hus. Det er altid lidt af en opgave. Jeg elsker at give gaverne. Men jeg hader at købe dem. Mennesker overalt. Kø alle vegne. Det, man kigger efter, er udsolgt. Det, man vælger i stedet for, er der så kun én af, og man skulle bruge to.

Man har fået våde sko, fordi man ikke ville tage ind til byen og ligne en bonderøv i gummistøvler, og man har betalt mere for parkering end bruttonationalproduktet i et mindre industriland – da man endelig fandt et sted at parkere omkring en kilometer fra der, hvor man egentlig skulle hen.

Nej, byturs-entusiast bliver jeg aldrig, og vi har da også købt det meste på nettet igen i år. Så skal vi bare ned i Brugsen efter pakkerne.

Nu er det det sjove, der venter: gaverne skal pakkes ind og pyntes.

I dag på vej hjem fra arbejde vil jeg købe kønt papir og bånd til at supplere resterne fra sidste år. Jeg vil skrive gavekort og binde sløjfer. Det er den hyggelige del af det med gaverne. Bortset selvfølgelig fra juleaften, hvor de bliver pakket ud igen og gør nogen glade.

Lytter man efter, kan man høre, det allerede drypper fra træerne. Sneen bliver nok ikke liggende ret længe. Ærgerligt, for man får så meget energi, når solen lyser på sneen.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Så er julegaverne i hus”

 1. Her på Djavleøen er det pivkold og blæsende men ingen sne, den smeltede i går julegaverne er i hus eller sendt til Sverige. Fruen er på job i Julen så vi nyder de få fritimer I hinandens selskab
  Hygge til jer

  Like

   1. Ny arbejdsgiver nye Regler og Skikke
    Så hun passer jobbet sammen med sine Kolleger og så holder vi også nytår hver for sig. selv om hun også havde det samme Rul sidste år så er hendes nuværende Rul sådan at jobbet kalder Jul og Nytår pga af ny Kommune som Arbejdsgiver, men vi er want til det. jeg havde et job i sikkerhedsbranchen hvor jeg var på Vagt jul og Nytår otte år i træk pga jeg ikke havde hjemmeboende Børn

    Like

 2. Kære Karen
  Endnu en af dine dejlige julefortællinger med stemningsfyldte billeder 🙂
  Tak for link til blomsten. Den er fin.
  Her er nattens hvide drys blevet til dagens kolde dryp. Jeg ved godt, hvad jeg foretrækker. Også selv om det måske generer trafikken og din hverdagstransport 😦
  Kh Lisbeth

  Like

  1. 🙂 Jeg ELSKER sne. Og jeg har en god, gammel 4WD, der kan trække igennem det meste. Bliver det rigtig slemt, kan jeg arbejde hjemmefra, og det er så hyggeligt,
   Nej, lad os bare få sne – og nok af det.
   Kh, Karen

   Like

 3. Dejlige billeder, og skøn fortælling om juleræset Hihi. Jeg sjosker gladeligt rundt i mine store røjsere inde i byen. HADER våde kolde fødder ;0)
  Hvor er det en fin papirsblomst. Hvordan laver du den?
  Ønsker dig en dejlig dag

  Knus, Lone

  Like

 4. Sikke nogle smukke billeder, Karen! Her er det bare VÅDT.
  Jeg har lige postet et billede på Instagram af kurven med julepakker som står i vores stue. Der kommer løbende pakker i den, og der mangler stadig et par stykker. De sidste gaver kan jeg forhåbentlig hente i Brugsen om få dage. Jeg gør nemlig som du: Jeg handler på nettet, og det er meget sjovere end den traditionelle måde at købe julegaver på 🙂
  God weekend!
  Kh Nana

  Like

  1. Det må jeg ind og kigge på. Da jeg kiggede efter billeder til indlægget faldt jeg over den pakke, du engang sendte til mig fra drømmegaven – du er så god til at pakke smukt ind.
   Det sner stadig her – man kan vel håbe?
   Også god weekend til dig, når du kommer dertil.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.